Mijn maan foto ter beoordeling van challenge 01

Laatste reactie 19/03/2022 18:20 door Mark
· Markeren als ongelezen
Peter van de Werff 3 maanden geleden geplaatst
Deze foto heb ik 4 maart geschoten n.a.v. de eerste opdracht nadat ik de cursus nachtfotografie heb gevolgd op 11 februari 2022 in Amsterdam. Ik weet niet wat ik nog meer moet doen, ik vind het erg onduidelijk. Ik zal mij nogmaals voorstellen, ik ben Peter van de Werff uit Zaandam. Deze foto heb ik gemaakt met een Canon M3 camera F13 sluitertijd 5 sec. en ISO 100
Frederik Jacobs 3 maanden geleden geplaatst
Hallo Peter, eerst en vooral; welkom bij de club. je gaat hier zeker en vast veel bijleren. Ik weet niet wat de instellingen van de camera waren en welk objectief je gebruikt hebt. Een tip is om de maan iets groter in beeld te brengen (meer inzoomen of een groter brandpunt). Het streepje licht aan de bovenkant van de foto valt dan wellicht buiten het beeld.
Angelique Hattem 3 maanden geleden geplaatst
Welkom Peter! Veel plezier met het fotograferen. (Je hebt overigens een naamgenoot met precies dezelfde spelling in Amsterdam).
Peter van de Werff 3 maanden geleden geplaatst
Ik heb de maan gefotografeerd met mijn Canon M3 camera en een 200mm lens F13-5 en Iso 100 de licht streep is een vliegtuig die ik bewust mee heb gefotografeerd omdat de maan zo klein in beeld kwam.
Tineke Koen 3 maanden geleden geplaatst
Welkom Peter,  veel plezier op dit forum. 
Peter van de Werff 3 maanden geleden geplaatst
Dankjewel Tineke
Raymond Brakke 3 maanden geleden geplaatst
Welkom Peter. Veel succes met fotograferen.
Mark de Rooij (docent) 3 maanden geleden geplaatst
Leuk dat je een foto van de maan gemaakt heb. In dit geval is er maar een klein deel van de maan te zien, maar de techniek blijft in principe hetzelfde om het uit te voeren. Let wel op de sluitertijd bij het fotograferen van de maan. Met 5 seconden sluitertijd zie je vaak een klein beetje beweging van de maan t.o.v. de aarde waardoor het niet helemaal scherp is. Verder kun je de maan ook goed fotograferen met een groter diafragam (lager F-getal) waardoor er meer licht in de camera kan komen en je ISO-waarde toch laag kan blijven. Neem de instructies bij de opdracht nog een keer goed door en probeer het ook eens met een (bijna) volle maan. Het is mooi als je de kraters gaat zien. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 March 2022 om 10:26
Aantal lezers 40
Aantal reacties 8