Samen fotograferen

Laatste reactie 08/01/2020 19:26 door Mark
· Markeren als ongelezen
Yolanda van Velzen 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Mark,
Is het een idee om een catagorie oid te maken per provincie. Ik woon zelf in Drenthe en zou graag eens met iemand uit de buurt samen willen fotograferen. 
Het zou ook andersom kunnen werken, stel er is iemand uit een andere provincie die graag de mooie plekjes van Drenthe wil fotograferen, daarbij zou ik dan als "gids" kunnen meegaan. Dit zou ook kunnen als ik in een andere provincie wil fotograferen. Je kunt dan gericht zoeken, mensen zouden eventueel bij lidmaatschap van de club al aan kunnen geven of ze wel of niet open staan om eens samen te gaan fotograferen. Ben benieuwd!
Maurice de Ruiter 2 jaar geleden geplaatst
Hi Yolanda, 

Ik werd even getriggered door je bericht. Ik zat nl. zelf een beetje te fantaseren om heel Nederland door te gaan en het hele land vast te leggen. Toen ik je bericht las, dacht ik opeens aan het volgende;

Hoe cool zou het zijn als "alle" leden (met een hopelijk landelijke dekking) allemaal foto's maken van hun eigen provincie en deze insturen hier. We zouden er een fotoboek van kunnen maken vanuit deze club. Stadsaanzichten, straatfotografie, landschappen, zeezichten, havens, noem maar op. Als je bij de foto's ook wat interessants kan vertellen, krijg je volgens mij echt een geweldig boek :) Je kan er van alles omheen verzinnen. Misschien dat het team van Mark de selecties maakt of gewoon anything goes. 

Just a thought..

Groeten, 
Maurice


Tanya Biezeno 2 jaar geleden geplaatst
Dit vind ik een heel goed idee van @Yolanda van Velzen! Het lijkt me heel leuk om met een groepje binnen je eigen regio op pad te gaan. Als iets dergelijks binnen de PIC wordt opgezet, doe ik graag mee. 
Groet, Tanya
Yolanda van Velzen 2 jaar geleden geplaatst
Dank voor jullie reacties! Even afwachten of er nog meer clubleden reageren?
Mark de Rooij (docent) 2 jaar geleden geplaatst
Goed idee @yolandavanvelzen​, maar het hangt af van de animo. 12 lege groepen  of forum onderdelen is ook niet alles.

Een functie van het platform (waar we nog geen gebruik van maken) is het maken van 'Groepen'. Dit kunnen besloten, openbare of geheime groepen zijn. Een beetje zoals het op Facebook gaat. We kunnen per provincie (of 2 a 3 provincies samengevoegd) een groep maken waarin je dan actief kunt zijn en dus ook onderling met elkaar kunt afspreken. 

Dus wie o wie zoekt een fotografiegroepje binnen zijn eigen regio? Laat het hier weten ?
Yolanda van Velzen 2 jaar geleden geplaatst
Snap je reactie helemaal! Samengevoegde provincies is ook een prima idee. Nu maar hopen dat er veel animo voor is. Ben benieuwd!!
Frank Schouten 2 jaar geleden geplaatst
Ik weet wel zeker dat het enthousiasme er wel is Yolanda / Mark, maar de mensen zitten gewoon te ver van elkaar af. Daarbij, niet iedereen heeft in zijn vrije tijd altijd ruimte om te reizen. Dat maakt het voor velen ook niet makkelijk en werpt daarmee ook een drempel op.
En heb je dat wel, dan heeft niet iedereen de beschikking over een auto, dus ga je reizen met het OV, Maar dat neemt ook meer reistijd met zich mee.
Ik juich het idee nogmaals toe, maar het zou mooi zijn als er meerdere leden van de club in dezelfde woonplaats zitten of net even daarbuiten.  Dan kan je samen (misschien) wel tot een deal komen.
Jan Meijndert 2 jaar geleden geplaatst
Lijkt mij een goed idee om per provincie een groep te maken, ik heb geen zin om `even` naar b.v. Groningen af te reizen voor een paar foto`s. Ik woon zelf trouwens nabij Rotterdam.
Christien Woldringh 2 jaar geleden geplaatst
Het meest haalbare lijkt mij een groep samen te stellen per provincie. Met de mogelijkheid om je zo nu en dan aan te sluiten bij een andere groep. Iedere provincie heeft andere fotogenieke kenmerken. Ik ben benieuwd wat hier uitkomt! Groet, Christien
Alie Veen 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Yolanda,
Goede inbreng......  Ik woon in Vlagtwedde, de grens van Drenthe heel dicht bij, afhankelijk van waar je woont jij misschien ook wel ?

@markderooij​ Wellicht een goed alternatief om provincie of woonplaats aan het profiel te te voegen.  Uiteraard levert dit alleen iets op als iedereen het vult, maar dat maakt het voor iedereen een stuk duidelijker.   
reactie op @alieveen:
Mark de Rooij (docent) Ik zal kijken naar de mogelijkheden, maar de groepen per provincie zijn denk ik het meest effectief. Stel je vindt het niet erg om naar een aangrenzende provincie te reizen, dan zou je daar ook voor kunnen aanmelden.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Yolanda van Velzen Hoi Alie,

Ik woon in Hoogeveen, iets verder van de grens maar wat is ver in deze tijd?

2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Yolanda van Velzen 2 jaar geleden geplaatst
Goed idee om woonplaats en provincie aan het profiel toe te kunnen voegen, wellicht ook een zoekfunctie zodat je binnen de club hierop kunt zoeken. Iemand die geen behoefte heeft om gezamenlijk op pad te gaan zal wellicht deze gegevens niet invullen. Misschien ook een idee om aan te geven waarom er naar Plaats en provincie gevraagd wordt in het profiel.

Leuk, we komen er wel!


Mark de Rooij (docent) 2 jaar geleden geplaatst
Er lijkt zeker interesse te zijn in groepen per provincie. Ik ga daar deze week even werk van maken. Het is een nieuwe functionaliteit die we nog niet gebruiken. Ik duik er even in om te kijken hoe praktisch dit onderdeel is en zodra de mogelijkheid er is (en als het werkt zoals ik denk dat het werkt) dan geef ik hier een update 
Mark de Rooij (docent) 2 jaar geleden geplaatst
Inmiddels vind je in het menu de optie 'Groepen'. Het kan zijn dat je ze niet allemaal in één keer ziet, maar je vind er ook nog een knop 'Meer' zodat je ze allemaal te zien krijgt.

Je kunt aansluiten bij de provincie waarin je woont. Vervolgens is het mogelijk een 'Topic' te starten waarin je een suggestie kunt doen om ergens te gaan fotograferen.

Bij de volgende PIC update e-mail (16 september) zal ik dit nieuwe onderdeel van het platform ook vermelden, zodat de leden die niet dagelijks inloggen er ook van op de hoogte zijn.

We gaan de komende maanden gewoon kijken of dit goed werkt en of er daadwerkelijke foto uitjes ontstaan tussen Photo Inspirators. 
Yolanda van Velzen 2 jaar geleden geplaatst
Super geregeld!
Koen Smeets 2 jaar geleden geplaatst
Maar voor dit deel moet je ook betalen neem ik aan? ik bedoel echt lid worden van de PIC? want ik zie momenteel niet heel veel :O
reactie op @koensmeetsfotografie:
Mark de Rooij (docent) Het is inderdaad alleen voor de leden. We hebben het via de e-mail aangekondigd, maar niet iedereen leest zijn/haar e-mail. Het zal wat tijd kosten het op gang te krijgen. Voor nieuwe leden gaan we in ieder geval een reeks berichten klaarzetten die ze stap voor stap bekend maken met alle onderdelen van de fotoclub.

Ik raad je in ieder geval aan een oproep te plaatsen om ergens in je provincie te gaan fotograferen (geef daarbij aan waar en 1 of 2 data om het direct concreet te maken) en dan even afwachten of er één of meerdere leden op reageren.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Marjan Cordewener-de Hoop 2 jaar geleden geplaatst
Dag allemaal, ik ben pas 1 dag lid van de PIC en ben vanochtend gezellig aan het rondkijken wat er allemaal is en hoe het werkt. (het emailbericht daarover voor nieuwe leden komt nog).  Ik zie deze leuke emails over provinciegroepen en fotograferen op mooie locaties. Ik ben ook lid van 'Natuurfotografie" (Pixfactory) en zij hebben recent 2 prachtige boeken uitgegeven over "De mooiste fotolocaties in Zuid-Nederland" en vandaag is de presentatie van "Oost Nederland" (Flevoland-Gelderland en Overijssel). Prachtige boeken met heel veel natuurgebieden en locatiesmet gps-gegevens en parkeermogelijkheden. Het geld daarvoor absoluut waard. Een aanrader mogelijk voor wie natuur wil fotograferren. Doe je voordeel ermee. Groeten Marjan 
reactie op @marjancordewener-dehoop:
Mark de Rooij (docent) Bedankt voor de tip @marjancordewener-dehoop
Zo'n boek zal zeker de nodige ideeën geven om daar een keer te gaan fotograferen. 

Mocht je een idee hebben en daar graag een keer met andere leden willen gaan fotograferen, dan mag je gerust een oproepje plaatsen :-)

2 jaar geleden

Beantwoorden

Marjan Cordewener-de Hoop 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Mark/ Xanne, het lukt me echt niet om de groep Limburg te vinden. Ik krijg steeds als reactie : geen groepen beschikbaar als ik op "Meer" klik. Ook de link die Xanne me een paar dagen geleden stuurde werkt niet. Wat doe ik niet goed? Groet, Marjan
reactie op @marjancordewener-dehoop:
Mark de Rooij (docent) Er zit momenteel een kleine fout in het platform waardoor ze niet zichtbaar zijn. Het is doorgegeven aan de makers van het platform dus hopelijk kunnen ze dit nog voor het weekend oplossen. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 August 2019 om 15:18
Aantal lezers 114
Aantal reacties 17