Stel jezelf voor (voor onze cursisten)

Laatste reactie 01/12/2021 19:41 door Aurelia
· Markeren als ongelezen
Mark de Rooij (docent) 2 maanden geleden geplaatst
Ben je een cursist van De Rooij Fotografie, maar geen clublid van de Photo Inspiration Club (alle onderdelen waar PIC bij staat)? Stel je dan voor in dit topic. 
Laat weten welke cursus je gevolgd hebt, wat je leuk vindt om te fotograferen en met welke apparatuur je fotografeert. Zo leren we elkaar beter kennen ?
Karin Spekken 2 maanden geleden geplaatst
Hallo, mijn naam is Karin. Een aantal weken geleden heb ik met mijn pas gekochte canon camera de basiscursus gevolgd. Ik moet de opdrachten nog inleveren die me worden toegestuurd, ik neem aan op deze site en ik hoop nog veel van iedereen te leren ?...
reactie op @karinspekken:
Mark de Rooij (docent) Welkom Karin en zodra je een opdracht uitgevoerd hebt kun je die in de Workshop Groep (bovenin het menu) bij Basiscursus Fotografie uploaden. Daar vind je ook foto's van andere oud-cursisten terug ?
2 maanden geleden

Beantwoorden

C. J. Blok 2 maanden geleden geplaatst
Geachte lezer
Ik heb een workshop architectuurfotografie gedaan bij Deze fotoschool. Dit was puur vanwege het kijken naar objecten en een paar andere invalshoeken te horen. Het heeft fijn gewerkt.
Ik fotografeer al een tijdje, en hou me niet echt aan een genre. Ik doe landschappen, cityscapes, straatfotografie, en ga zo maar door. Eigenlijk werk ik in het hele gebied tussen sterren en microscoop.Enige wat ik ik niet echt beheers is geposeerde fotografie. 
Ik werk met een paar Canon spiegelreflexen van 10 tot 50 Mp, een Olympus voor wat onopvallende straatfotografie. Verder een paar kleinbeeld camera's met zwart/wit film. Alles heeft het benodigde glaswerk en met een paar adapters kun je lekker uitwisselen. Om het een beetje rond te maken gebruik ik ook nog een Agfa boxje uit de 50er jaren en een Franka balg-camera. Deze twee laad je met 120 rolfilm (Ilford FP4). Het het analoge gebeuren verwerk ik in eigen doka met een Durst M605 vergroter. Voor het digitale werk ben ik geen Lightroom/Photoshop gebruiker, maar CaptureOne/ Affinity heeft mijn absolute voorkeur..
Graag zou ik wat sparren en ideeën uitwisselen met mede fotograferenden om wat fotominen (fotovitaminen) op te doen.

Groet
Cor

reactie op @cjblok:
Gaya Parkins (docent) Welkom Cor, wat leuk dat je ook een Photo Inspirator bent geworden! Leuk om ook iets over jezelf te lezen, heel veel plezier in de club. :)
2 maanden geleden

Beantwoorden

Margo van Aken 2 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, na jaren wil ik mijn liefde voor de fotografie weer nieuw leven inblazen, met mijn nieuwe Canon. Het liefst fotografeer ik mensen op een moment dat ze dat niet weten. Ik heb me ingeschreven voor de basiscursus voor 9 oktober in Amsterdam. Zin in :)
reactie op @margovanaken:
Gaya Parkins (docent) Leuk dat je onze cursus gaat volgen Margo, heel veel plezier dit weekend!
1 maand geleden

Beantwoorden

Jana Meers 1 maand geleden geplaatst
Hoi

Ik ben Jana. 10 jaar geleden kocht ik een basis spiegelreflexcamera. Onlangs maakte ik een compilatie van foto's waar ik trots op ben. Een vriend die fotograaf is, raadde me aan om toch te leren bewerken als ik meer met fotografie wou doen, dus ik heb me ingeschreven voor de online cursus lightroom. 
Hier post ik sinds kort foto's: https://www.instagram.com/jana_photography9/
reactie op @janameers:
Gaya Parkins (docent) Heel veel succes met de online cursus Jana, leuk dat je je gaat verdiepen in Lightroom. Veel plezier! 
1 maand geleden

Beantwoorden

Priscilla Bock 1 maand geleden geplaatst
Hallo ik ben Priscilla

Ik heb een basiscursus elders gevolgd een paar jaar geleden, door coronadrukte (werkzaam in de zorg) en thuisscholing van kinderen is fotografie op een laag pitje komen te staan. 
Nu ingeschreven voor de vervolgcursus. Ik heb er heel veel zin in

Ik fotografeer met de Canon 70 d. 
En werk met lightroom en photoshop. 
reactie op @priscillabock:
Gaya Parkins (docent) Hi Priscilla, leuk dat je wat vertelt over jezelf. Heel veel plezier met de vervolgcursus! :)
1 maand geleden

Beantwoorden

Jacqueline van Laar 1 maand geleden geplaatst
Hallo ik ben Jacqueline,

Ik volg de online basiscursus omdat ik de fotografie weer wil afstoffen en me er meer mee bezig wil houden. Het liefst fotografeer ik details en mensen (vooral als ze het niet door hebben).
reactie op @bjlaar:
Mark de Rooij (docent) Welkom Jacqueline en veel succes met de online basiscursus.
Voor alle vragen over de lessen van de basiscursus en het insturen van foto's is een apart onderdeel op dit platform. In het overzicht kun je daarvoor naar beneden scrollen, dan kom je het vanzelf tegen. 

Ook linken we onder de videolessen direct naar de juiste topics, zodat je alles snel kunt vinden.
1 maand geleden

Beantwoorden

tim overgaauw 1 maand geleden geplaatst
Hoi ik ben Tim

recent de basis cursus gedaan om met een gewone lens te fotograferen ipv een telescoop.
wil hiermee wat meer gaan fotograferen en ontdekken.
reactie op @timovergaauw:
Mark de Rooij (docent) Welkom Tim en leuk dat je een account aangemaakt hebt.
Ik ben nu wel benieuwd naar je telescoopfoto's hoor ;-)

Upload er gerust een paar.
1 maand geleden

Beantwoorden

Gerard Greveling 1 maand geleden geplaatst
Goedemorgen, ik ben Gerard Greveling. 2 jaar geleden samen met mijn dochter de basiscursus gevolgd in Amersfoort. Erg leuk om dat samen te doen, ondanks dat ik zelf al wat jaartjes fotografeer! Afgelopen zaterdag de workshop Stadsfotografie in Rotterdam gevolgd. Erg leuk en weer wat tips gekregen waar we weer verder mee kunnen.
Zelf fotografeer ik met een Nikon D850. Ik moet nog een beetje uitvinden welk type fotografie mij het meest aanspreekt, maar op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar landschap-, stads en architectuurfotografie. Maar nu door de Coronatijd ben ik ook wat macrofotografie, gewoon in de achtertuin, aan het doen. Kortom alles heeft wel wat en nog genoeg te ontdekken.
NB. Foto van " De Hef" genomen afgelopen zaterdag na de workshop
reactie op @gerardgreveling:
Mark de Rooij (docent) Welkom Gerard en je enthousiasme voor fotografie voel ik direct. Je avondfoto van De Hef is ook gelijk een mooie binnenkomer 
1 maand geleden

Beantwoorden

Tim De Keirsmaeker 1 maand geleden geplaatst
Goede avond,
Ik ben Tim De Keirsmaeker. Al enkele jaren gebeten door de hobbyfotografie microbe. Vorig weekend de basis cursus gevolgd om eindelijk eens van dat groene knopje af te geraken. Ik doe mee met gurushots (een online fotografie spelletje) waardoor ik zowat alle onderwerpen wel zowat 'uitprobeer'. Maar mijn voorkeur gaat vooral uit naar natuur, dieren en landschappen. Momenteel drukke periode met renovaties maar ik ga zeker proberen om de opdrachten uit te voeren.
reactie op @timdekeirsmaeker:
Mark de Rooij (docent) Welkom Tim en mooi dat je eindelijk van dat groene knopje af kunt ;-)
Heel veel succes met de fotografie en meedoen met fotografie opdrachten draagt daar zeker aan bij. 
1 maand geleden

Beantwoorden

Marina van der Laan 1 maand geleden geplaatst
Hallo,

Ik ben Marina van der Laan. Ik heb de Mini cursus: 7 Tips voor mooiere foto's, inspiratie & motivatie gevolgd. 6 november heb ik een dagcursus gepland staan in Arnhem, waar ik heel veel zin in heb!
reactie op @marinavanderlaan:
Mark de Rooij (docent) Welkom Marina en veel succes in november bij de basiscursus in Arnhem :-)
1 maand geleden

Beantwoorden

G.M. Vroom 1 maand geleden geplaatst
Hallo, ik ben Gerrius Vroom.
Eind 2018 heb ik een Canon EOS 2000 D aangeschaft en in het voorjaar van 2019 een basiscursus fotografie gedaan gevolgd door een gevorderden cursus.
De cursusgroep van de gevorderden is grotendeels bij elkaar gebleven en we treffen elkaar meerdere malen per jaar waarbij we ook doelen afspreken en deze in de praktijk samen uitvoeren.
Naast de standaard lens heb ik ook een telelens en een macrolens waar ik mee fotografeer.
Na het volgen van de mini cursus Herfstfoto's bewerken heb ik me bij deze PIC aangemeld. Het eerste doel wat ik dan ook in gedachten heb is me verder te verdiepen in fotobewerking met Lightroom Classic.
reactie op @gmvroom:
Mark de Rooij (docent) Welkom en leuk om te lezen dat je zo druk bezig bent met fotografie :-)
Veel plezier. 
1 maand geleden

Beantwoorden

Harm Van de Weem 1 maand geleden geplaatst
Hallo, 
Nijm naam is Harm van de Weem. Enkele weken geleden heb ik de basis cursus fotografie gevolgd in Nijmegen om het toestel beter te leren kennen en van de automatische functie af te gaan. Dat is gelukt met de cursus. Dus nu wanneer ik tijd heb aan het oefenen met foto's maken en gevoel krijgen voor de instellingen. Afgelopen week bezig geweest met de eerste foto opdracht en hiervan enkele foto's gedeeld bij het desbetreffende topic. Wat ik leuk vind om te fotograferen zijn dieren, de natuur, landschappen en natuurlijk de kinderen.
reactie op @harmvandeweem:
Mark de Rooij (docent) Welkom Harm en leuk dat je de basiscursus gevolgd hebt in Nijmegen. Binnenkort volgen er nog meer opdrachten :-)
1 maand geleden

Beantwoorden

Nienke Nieuwenhuis 1 maand geleden geplaatst
Hallo,
Mijn naam is NIenke Nieuwenhuis. Ik heb gisteren voor het eerste een spiegelreflexcamera aangeschaft en hoop hierdoor een nieuwe hobby te starten. Ik ben dus echt nog beginnend en moet alles nog leren. Ik hoop door informatie op deze website, cursussen en veel oefenen mijn ontwikkeling hierin te maken. 
Ik moet nog ontdekken in wat ik leuk vind om te fotograferen. Hiervoor sta ik op dit moment nog helemaal open.
reactie op @nienkenieuwenhuis:
Mark de Rooij (docent) Welkom Nienke en leuk om te horen dat je een nieuwe camera hebt. Een eerste goede stap is het volgen van de basiscursus. Dat maakt je een beetje wegwijs wat de mogelijkheden zijn van de camera. 
1 maand geleden

Beantwoorden

Ton Fransen 1 maand geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Mijn naam is Ton Fransen en ik heb de basiscursus in Eindhoven gevolgd op 9 oktober.
Ik heb voorheen veel gefotografeerd met mijn Lumix compactcamera die nu echt wel met pensioen mag wegens het vele gebruik, en ben nu over op een Canon 1300D. Maar wil meer eruit halen daarom met de basiscursus begonnen.
reactie op @tonfransen:
Mark de Rooij (docent) Welkom Ton en leuk dat je de basiscursus gevolgd hebt. Succes met de opdrachten die je per e-mail gaat ontvangen. Dat gaat ervoor zorgen dat je lekker met fotografie bezig biljft. 
1 maand geleden

Beantwoorden

Fleur Arends 1 maand geleden geplaatst
Hallo , ik ben Fleur.

Een paar jaar geleden heb ik een Nikon D3400 voor mijn verjaardag gekregen. Omdat ik niet alleen maar in automatische stand wilde fotograferen en graag verder wil in de fotografie ben ik nu begonnen aan de basiscursus (online).

Ik fotografeer dus met een Nikon D34oo en heb daarnaast twee objectieven, de standaard 18-55mm en de Nikkor 70-300mm.

Mijn interesse ligt het meest bij dieren en natuurfotografie maar ik sta ook open voor andere onderwerpen.
reactie op @fleurarends:
Gaya Parkins (docent) Welkom fleur, wat leuk om te lezen! Heel veel plezier en succes met fotograferen! :)
1 maand geleden

Beantwoorden

Remco Sierat 1 maand geleden geplaatst
Hallo, ik ben Remco Sierat

Een aantal weken geleden heb ik de basiscursus gevolgd in Leiden. De camera die ik heb gebruikt is de Sony DSLR-500. Ik heb 2 lenzen:

1) Standaard groothoek: 3.5-5.6/18-70, 55.
2) Zoom: 1:2.8/80-200, 77.

Een week voordat ik de cursus deed had ik nog nooit een foto met een spiegelreflex camera gemaakt. Wel heb ik 20 jaar ervaring met video editten en ik ook een paar jaar geleden een online cursus fotograferen met smartphone gedaan.

Pre-kids was mijn vrouw wel druk in de weer met een spiegelreflex camera. De Sony heeft zij nog een keer gekocht in de upgrade naar digitale spiegelreflex waarbij ze haar zoom lens kon behouden. Nu we deze zomer voor het eerst weer eens zonder kids, die nu bijna het huis uit zijn, op vakantie zijn gegaan kwam het idee ook weer de oude fotografie hobby op te pakken.

Ondertussen weet ik net genoeg om te realiseren hoe enorm weinig ik weet :-)
reactie op @remcosierat:
Gaya Parkins (docent) Welkom Remco! Veel plezier bij de club! :)
4 weken geleden

Beantwoorden

Peter Staal 1 maand geleden geplaatst
Mijn naam is Peter Staal, ik ben 70 jaar en gepensioneerd, woon in Twente.
Ben mijn hele werkzame leven Account manager bij diverse bedrijven geweest, en heb daar veel voor moeten reizen in Europa.
Ik ben in 1970 begonnen met fotografie met een Praktika camera, maar heb die na 3  weken terug gedaan (vanwege diverse sluiterproblemen) en heb toen een Canon Ftb gekocht.
Echter door het vele reizen kwam er steeds minder van het fotograferen terecht, en heb er zelfs jaren er niks mee mee gedaan totdat ik het begin 2000 toch weer heb opgepakt echter nog steeds analoog met doka etc, ben nu nog in het bezit van een behoorlijke verzameling analoge camera's waaronder enkele hele mooie/en nog steeds behoorlijke dure .
Toen ik in 2005 toch ook digitaal ben begonnen heb ik een Pentax gekocht omdat ik mijn objectieven kon blijven gebruiken, echter in 2010 ben ik naar NIKON geswitcht, en in 2016  kon ik vanwege medische problemen die zware tassen/rugzak niet meer dragen en ben ik op een Fuji systeemcamera met objectieven overgegaan, en die gebruik ik nog steeds.
Mijn interesse ligt niet echt op een specifieke vlak vind alles mooi, heb recent een workshop druppel fotografie gedaan en ben nu bezig met ICM fotografie, en ga nog een flits workshop volgen
Ik volgde hier de LIGHTROOM cursus en ben sinds vandaag ook begonnen met de Photoshop cursus, want het werken met lagen kreeg ik met ""klooien" zelf niet onder de knie.
reactie op @peterstaal:
Gaya Parkins (docent) Wat leuk dat je ook Lightroom en Photoshop bij ons volgt! Heel veel plezier! :)
4 weken geleden

Beantwoorden

Saskia Ardon 3 weken geleden geplaatst
Ik ben Saskia en de beginnerscursus gedaan, een maandje geleden.
Ik vind het leuk meer te leren over het maken van mooie fotoś. Ik heb net een nieuwe camera en vind het een uitdaging daar mee om te leren gaan.
reactie op @sardon:
Gaya Parkins (docent) Welkom bij de Photo Inspiration Club Saskia! Heel veel plezier met het maken van nieuwe mooie foto's! ?
2 weken geleden

Beantwoorden

Remco Chervet 3 weken geleden geplaatst
Hoi, 

Remco, 50 jaar en woonachtig Doetinchem. In 2020 een nieuwe knie gekregen en vanuit therapie het wandelen ontdekt. 
Ik heb me aangemeld voor de cursus fotografie met smartphone (android) en hoop na de cursus mooie foto's te kunnen schieten met de S9 plus en Note 10 plus.

Alleen nogal wat moeite met het plaatsen van foto's hier, lijkt het wel
reactie op @remcochervet:
Remco Chervet Voorbeeldje van locatie waar ik graag wandel
3 weken geleden

Beantwoorden

Gaya Parkins (docent) Leuk dat je wat over jezelf hebt geschreven Remco, leuk om te zien dat je een mooie plek hebt waar je graag gaat fotograferen! Ook met je smartphone kan je prachtige foto's maken, veel plezier!
2 weken geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Ferry van Henne de Bruin 2 weken geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Ferry is de naam, begin vorig jaar heb ik de canon EOS 250D aangeschaft.
Fotografie is iets wat m'n hart altijd wel wat sneller heeft laten kloppen echter nooit wat meegedaan tot het moment daar was dat ik zei 'Ja' nu ga ik er voor.

Ben nu een klein jaartje aan het aan modderen via YouTube boekjes etc. 
en vandaag besloten de opleiding via de Rooij echt aan te pakken ik kijk er naar uit !
reactie op @ferryvanhennedebruin:
Mark de Rooij (docent) Welkom Ferry en leuk dat je deze stap genomen hebt. Stap voor stap zullen we je verder helpen met mooiere foto's als resultaat. Succes!
2 weken geleden

Beantwoorden

Ferry van Henne de Bruin Dankje wel!

2 weken geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Jessie Boel 2 weken geleden geplaatst
Wat bedoel je juist " overal waar een pic bij staat " 
reactie op @jessieboel:
Mark de Rooij (docent) In het overzicht zie je verschillende onderwerpen die een naam hebben. Bij een aantal staat PIC vooraan in de naam, dat zijn de onderdelen van de fotoclubleden van de Photo Inspiration Club. (zie mijn bijlage hieronder)
2 weken geleden

Beantwoorden

Marianne Dummer 2 weken geleden geplaatst
Hoi Mijn naam is marianne. ik ben 66 jaar en heb nu veel tijd om nog eens een cursus ligthroom te gaan volgen hier. ik heb hem al eens bij een fotoschool gevolgd en ook al mee gewerkt maar wil toch nog wat meer kneepjes leren kennen
ik fotografeer met sony de fullframe IV en heb wat basis lenzen en macro en telelenzen. Ik fotografeer graag natuur en straat en wat gelegenheden bij feesten en zo.
ik hoop dat de nieuwste update snel komt want er is een hele verandering gekomen in lightroom met maskers etc. ik ben er al mee aan het werken maar hoop nog meer te leren.
reactie op @mariannedummer:
Mark de Rooij (docent) Hi Marianne,

Welkom en leuk dat je de Lightroom cursus volgt. Nieuwe video's over het werken met maskers zullen richting het einde van deze maand in de cursus verschijnen dus dat gaat helemaal goedkomen. 
2 weken geleden

Beantwoorden

Cathy Nikijuluw 2 weken geleden geplaatst
Hallo, 

Ik ben Cathy en al een poosje aan het fotograferen .
Ik wil me meer gaan verdiepen in het bewerken in LR. 
Ik heb hem aangeschaft maar loop toch steeds allerlei dingen aan waardoor ik toch sneller naar PS ga omdat ik dat meer onder de knie heb. Maar zie wel dat ik hier en daar toch tekort kom in PS en dat beter kan bewerken in LR. 
Heb nu dus ook de online cursus voor LR aangeschaft. Hopelijk gaat het mij hiermee lukken. 
Ik fotografeer hoofdzakelijk met de Canon 5D mark II. Veel natuur met voorkeur voor vogels.

Groetjes Cathy Nikijuluw?
reactie op @cathynikijuluw:
Gaya Parkins (docent) Welkom Cathy, leuk dat je je gaat verdiepen in Lightroom! We zijn benieuwd naar je foto's, heel veel plezier!
2 weken geleden

Beantwoorden

Monique T 1 week geleden geplaatst
Hallo allemaal, Ik ben Monique en een enthousiast hobby fotograaf. Ik heb een beginnerscursus en vervolgcursus fotografie gedaan in Eindhoven en rommel maar wat aan in lightroom. Vandaar dat het tijd wordt om me er meer in te verdiepen en er meer uit te halen. Ook Photoshop ga ik hierna doen. Ik wilde graag een live cursus maar dat valt niet mee in deze tijd. Video`s vind ik wel fijn. Dus ik heb er zin in! Ik hoop dat het me veel brengt. Ik ga in Augustus mee naar IJsland met een fotoreis dus hoop dan dat ik er beter mee uit de voeten kan.
reactie op @moniquet:
Gaya Parkins (docent) Welkom Monique, wat leuk om meer over je te lezen. Heel veel plezier met Photoshop en straks de reis naar IJsland. ??
1 week geleden

Beantwoorden

Geerdien Krijnen 1 week geleden geplaatst
Goeiemiddag,
ik ben Geerdien en heb net de basiscursus fotografie gedaan om meer uit m'n camera te halen dan in de automatische stand. Ik ga graag naar buiten om bloemen, dieren (vooral vogels) en 't landschap te fotograferen. Verder fotografeer ik veel als ik op reis ben in binnen- en buitenland. De basiscursus was inspirerend en de automatische stand is verleden tijd :) 
reactie op @geerdienkrijnen:
Gaya Parkins (docent) Hi Geerdien, wat leuk dat je de basiscursus hebt gedaan en de automatische stand niet meer nodig hebt. Heel veel plezier met fotograferen!?
1 week geleden

Beantwoorden

🔥 Reno Mekes 6 dagen geleden geplaatst
Hoi ik ben Reno Mekes en fotografeer al een tijdje. Samen met mijn vrouw hebben we de online basis- en vervolg cursus gevolgd.
Met mijn Sony camera vind je mij vaak in de stad en langs het voetbalveld.
Het liefst maak ik avond- en nacht foto’s in Rotterdam Centrum. Deze foto’s zijn op ons instagramaccount ‘develegezichtenvanroffa’ terug te vinden.
Daarnaast begin ik steeds handiger te worden met Lightroom en daar maak ik dan ook graag gebruik van.

Groeten
Reno
reactie op @renomekes27973:
Gaya Parkins (docent) Welkom Reno, heel leuk dat jullie samen graag fotograferen! Veel plezier :)
2 dagen geleden

Beantwoorden

3 dagen geleden geplaatst
Hi allemaal,

Ik ben Sandra en heb gisteren een workshop gevolgd met betrekking tot de reportage flitser, zowel op de camera als er vanaf.
Het leuke vond ik, dat ik ergens een hoop dingen toch al wel wist, maar dat door de super goede uitleg, het kwartje ineens viel.

Ik vond het een zeer geslaagde workshop, heb veel geleerd.
Ik ga zeker het aanbod in de gaten houden en nog eens een workshop volgen!

Ik fotografeer met een Sony A6400
reactie op @568:
Gaya Parkins (docent) Wat leuk dat je onze workshop hebt gedaan! Ook tof dat je nog een andere workshop wilt gaan volgen in de toekomst. Zou je in jouw profiel jouw voor en achternaam willen invullen, deze is nu namelijk leeg. Alvast bedankt! :)
2 dagen geleden

Beantwoorden

Anja Schram 2 dagen geleden geplaatst
Ik ben Anja Schram, ik heb mij opgegeven voor de cursus smartphone fotografie. Ik fotografeer nu met mijn camera Sony A6000.
Maar omdat ik deze niet altijd bij me heb, wil ik me gaan verdiepen in smartphone fotografie, ik heb de Samsung s21
reactie op @anjaschram:
Gaya Parkins (docent) Leuk om te horen Anja, heel veel succes met het fotograferen met jouw smartphone! :)
2 dagen geleden

Beantwoorden

Wim van Belzen 2 dagen geleden geplaatst
Hallo, mijn naam is Wim van Belzen.
Ik ben sinds kort met pensioen en daardoor ineens veel tijd om mijn oude hobby weer op te pakken. Het is zeker 40 jaar terug dat ik iets aan fotografie heb gedaan (als hobby). Om ook mooie foto’s te kunnen maken wil ik een aantal gerichte cursussen volgen. Dus om te beginnen ingeschreven voor de Online Basiscursus Fotografie. Hoop op veel passie, enthousiasme, feedback en veel te leren.

Ps. camera Canon 90D
S Mosselman 1 dag geleden geplaatst
Hallo allemaal, mijn naam is Shirley Mosselman, 27 jaar en woonachtig in Zwijndrecht Nederland. Ik ben al jaren een groot liefhebber van reizen en heb zo ook ontdekt dat ik fotografie erg leuk en interessant vind. Een maand of 3 geleden heb ik de Sony A7ii aangeschaft en om daar alles uit te kunnen halen ben ik sinds deze week gestart met de basis cursus fotografie. Ik kijk er naar uit om hier bijzonder veel kennis op te gaan doen. 
🔥 Reno Mekes 23 uur geleden geplaatst
Hoi Shirley welkom hier en heel veel plezier met de cursus en het fotograferen.
🔥 Quincy van Reemst 17 uur geleden geplaatst
Hi!

Ik ben Quincy en ik ben 19 jaar. Sinds vorige zomer is mijn interesse voor fotografie komen opborrelen. Nadat ik van vakantie terugkwam heb ik (misschien iets te impulsief) een camera aangeschaft, namelijk de Canon EOS 2000D! Hier heb ik ontzettend veel plezier van.

Ik ben dus nog een beginnende fotograaf en er valt dus nog genoeg te leren! Voor mijn verjaardag heb ik deze cursus gekregen en daar ben ik super blij mee, want ik leer hier al ontzettend veel. Ik vind het heel tof om andermans foto’s te zien en zelf ook feedback te ontvangen.

Ik heb nog niet super veel gefotografeerd, maar toch denk ik dat portretfotografie mij het meeste trekt maar dat moet ik allemaal nog ontdekken.
Aurelia Ottens 12 uur geleden geplaatst
Hallo, ik ben Aurelia, woonachtig in Drenthe en heb mijn Canon EOS250D voor mijn verjaardag gekregen nu 1.5 jaar geleden. Ik ben er superblij mee maar had er totaal geen verstand van dus alles ging vanuit de automatische stand zeg maar.. maar mensen vonden mijn foto's wel mooi, ik maak ook graag foto's met mijn mobiele telefoon en ook daar krijg ik altijd wel leuke reacties op. Ik wilde toch graag meer over de instellingen en het gebruik van de camera te weten komen en daarom heb ik 2 weken geleden de basiscursus in Emmen gevolgd. Ik vond het een ontzettend leerzame dag en ik heb er veel aan. Ik mag van mezelf nu niet meer de camera op automatisch zetten.. ik probeer gewoon van alles uit. Ik hou van de natuur en probeer elk weekend de natuur in te gaan en mooie foto's te maken van landschappen en van water en van de ondergaande zon of als er mist over de landerijen valt.. prachtig. Ik kan er enorm van genieten en het is totale ontspanning ook al word ik soms kriegelig als iets niet lukt haha.. maar goed al doende leert men en ik hoop hier ook veel moois te zien en tips op te doen. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 September 2021 om 09:42
Aantal lezers 162
Aantal reacties 64