Stel jezelf voor (voor onze cursisten)

Laatste reactie 27/05/2022 19:32 door Anita
· Markeren als ongelezen
Mark de Rooij (docent) 8 maanden geleden geplaatst
Ben je een cursist van De Rooij Fotografie, maar geen clublid van de Photo Inspiration Club (alle onderdelen waar PIC bij staat)? Stel je dan voor in dit topic. 
Laat weten welke cursus je gevolgd hebt, wat je leuk vindt om te fotograferen en met welke apparatuur je fotografeert. Zo leren we elkaar beter kennen ?
Karin Spekken 8 maanden geleden geplaatst
Hallo, mijn naam is Karin. Een aantal weken geleden heb ik met mijn pas gekochte canon camera de basiscursus gevolgd. Ik moet de opdrachten nog inleveren die me worden toegestuurd, ik neem aan op deze site en ik hoop nog veel van iedereen te leren ?...
reactie op @karinspekken:
Mark de Rooij (docent) Welkom Karin en zodra je een opdracht uitgevoerd hebt kun je die in de Workshop Groep (bovenin het menu) bij Basiscursus Fotografie uploaden. Daar vind je ook foto's van andere oud-cursisten terug ?
8 maanden geleden

Beantwoorden

C. J. Blok 8 maanden geleden geplaatst
Geachte lezer
Ik heb een workshop architectuurfotografie gedaan bij Deze fotoschool. Dit was puur vanwege het kijken naar objecten en een paar andere invalshoeken te horen. Het heeft fijn gewerkt.
Ik fotografeer al een tijdje, en hou me niet echt aan een genre. Ik doe landschappen, cityscapes, straatfotografie, en ga zo maar door. Eigenlijk werk ik in het hele gebied tussen sterren en microscoop.Enige wat ik ik niet echt beheers is geposeerde fotografie. 
Ik werk met een paar Canon spiegelreflexen van 10 tot 50 Mp, een Olympus voor wat onopvallende straatfotografie. Verder een paar kleinbeeld camera's met zwart/wit film. Alles heeft het benodigde glaswerk en met een paar adapters kun je lekker uitwisselen. Om het een beetje rond te maken gebruik ik ook nog een Agfa boxje uit de 50er jaren en een Franka balg-camera. Deze twee laad je met 120 rolfilm (Ilford FP4). Het het analoge gebeuren verwerk ik in eigen doka met een Durst M605 vergroter. Voor het digitale werk ben ik geen Lightroom/Photoshop gebruiker, maar CaptureOne/ Affinity heeft mijn absolute voorkeur..
Graag zou ik wat sparren en ideeën uitwisselen met mede fotograferenden om wat fotominen (fotovitaminen) op te doen.

Groet
Cor

reactie op @cjblok:
Gaya Parkins (docent) Welkom Cor, wat leuk dat je ook een Photo Inspirator bent geworden! Leuk om ook iets over jezelf te lezen, heel veel plezier in de club. :)
7 maanden geleden

Beantwoorden

Margo van Aken 7 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, na jaren wil ik mijn liefde voor de fotografie weer nieuw leven inblazen, met mijn nieuwe Canon. Het liefst fotografeer ik mensen op een moment dat ze dat niet weten. Ik heb me ingeschreven voor de basiscursus voor 9 oktober in Amsterdam. Zin in :)
reactie op @margovanaken:
Gaya Parkins (docent) Leuk dat je onze cursus gaat volgen Margo, heel veel plezier dit weekend!
7 maanden geleden

Beantwoorden

Jana Meers 7 maanden geleden geplaatst
Hoi

Ik ben Jana. 10 jaar geleden kocht ik een basis spiegelreflexcamera. Onlangs maakte ik een compilatie van foto's waar ik trots op ben. Een vriend die fotograaf is, raadde me aan om toch te leren bewerken als ik meer met fotografie wou doen, dus ik heb me ingeschreven voor de online cursus lightroom. 
Hier post ik sinds kort foto's: https://www.instagram.com/jana_photography9/
reactie op @janameers:
Gaya Parkins (docent) Heel veel succes met de online cursus Jana, leuk dat je je gaat verdiepen in Lightroom. Veel plezier! 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Priscilla Bock 7 maanden geleden geplaatst
Hallo ik ben Priscilla

Ik heb een basiscursus elders gevolgd een paar jaar geleden, door coronadrukte (werkzaam in de zorg) en thuisscholing van kinderen is fotografie op een laag pitje komen te staan. 
Nu ingeschreven voor de vervolgcursus. Ik heb er heel veel zin in

Ik fotografeer met de Canon 70 d. 
En werk met lightroom en photoshop. 
reactie op @priscillabock:
Gaya Parkins (docent) Hi Priscilla, leuk dat je wat vertelt over jezelf. Heel veel plezier met de vervolgcursus! :)
7 maanden geleden

Beantwoorden

Jacqueline van Laar 7 maanden geleden geplaatst
Hallo ik ben Jacqueline,

Ik volg de online basiscursus omdat ik de fotografie weer wil afstoffen en me er meer mee bezig wil houden. Het liefst fotografeer ik details en mensen (vooral als ze het niet door hebben).
reactie op @bjlaar:
Mark de Rooij (docent) Welkom Jacqueline en veel succes met de online basiscursus.
Voor alle vragen over de lessen van de basiscursus en het insturen van foto's is een apart onderdeel op dit platform. In het overzicht kun je daarvoor naar beneden scrollen, dan kom je het vanzelf tegen. 

Ook linken we onder de videolessen direct naar de juiste topics, zodat je alles snel kunt vinden.

7 maanden geleden

Beantwoorden

tim overgaauw 7 maanden geleden geplaatst
Hoi ik ben Tim

recent de basis cursus gedaan om met een gewone lens te fotograferen ipv een telescoop.
wil hiermee wat meer gaan fotograferen en ontdekken.
reactie op @timovergaauw:
Mark de Rooij (docent) Welkom Tim en leuk dat je een account aangemaakt hebt.
Ik ben nu wel benieuwd naar je telescoopfoto's hoor ;-)

Upload er gerust een paar.

7 maanden geleden

Beantwoorden

Gerard Greveling 7 maanden geleden geplaatst
Goedemorgen, ik ben Gerard Greveling. 2 jaar geleden samen met mijn dochter de basiscursus gevolgd in Amersfoort. Erg leuk om dat samen te doen, ondanks dat ik zelf al wat jaartjes fotografeer! Afgelopen zaterdag de workshop Stadsfotografie in Rotterdam gevolgd. Erg leuk en weer wat tips gekregen waar we weer verder mee kunnen.
Zelf fotografeer ik met een Nikon D850. Ik moet nog een beetje uitvinden welk type fotografie mij het meest aanspreekt, maar op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar landschap-, stads en architectuurfotografie. Maar nu door de Coronatijd ben ik ook wat macrofotografie, gewoon in de achtertuin, aan het doen. Kortom alles heeft wel wat en nog genoeg te ontdekken.
NB. Foto van " De Hef" genomen afgelopen zaterdag na de workshop
reactie op @gerardgreveling:
Mark de Rooij (docent) Welkom Gerard en je enthousiasme voor fotografie voel ik direct. Je avondfoto van De Hef is ook gelijk een mooie binnenkomer 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Tim De Keirsmaeker 7 maanden geleden geplaatst
Goede avond,
Ik ben Tim De Keirsmaeker. Al enkele jaren gebeten door de hobbyfotografie microbe. Vorig weekend de basis cursus gevolgd om eindelijk eens van dat groene knopje af te geraken. Ik doe mee met gurushots (een online fotografie spelletje) waardoor ik zowat alle onderwerpen wel zowat 'uitprobeer'. Maar mijn voorkeur gaat vooral uit naar natuur, dieren en landschappen. Momenteel drukke periode met renovaties maar ik ga zeker proberen om de opdrachten uit te voeren.
reactie op @timdekeirsmaeker:
Mark de Rooij (docent) Welkom Tim en mooi dat je eindelijk van dat groene knopje af kunt ;-)
Heel veel succes met de fotografie en meedoen met fotografie opdrachten draagt daar zeker aan bij. 

7 maanden geleden

Beantwoorden

Marian van Leuven Leuke tip, Tim, dat Gurushots. Ga ik ook eens naar kijken.
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Marina van der Laan 7 maanden geleden geplaatst
Hallo,

Ik ben Marina van der Laan. Ik heb de Mini cursus: 7 Tips voor mooiere foto's, inspiratie & motivatie gevolgd. 6 november heb ik een dagcursus gepland staan in Arnhem, waar ik heel veel zin in heb!
reactie op @marinavanderlaan:
Mark de Rooij (docent) Welkom Marina en veel succes in november bij de basiscursus in Arnhem :-)
7 maanden geleden

Beantwoorden

G.M. Vroom 7 maanden geleden geplaatst
Hallo, ik ben Gerrius Vroom.
Eind 2018 heb ik een Canon EOS 2000 D aangeschaft en in het voorjaar van 2019 een basiscursus fotografie gedaan gevolgd door een gevorderden cursus.
De cursusgroep van de gevorderden is grotendeels bij elkaar gebleven en we treffen elkaar meerdere malen per jaar waarbij we ook doelen afspreken en deze in de praktijk samen uitvoeren.
Naast de standaard lens heb ik ook een telelens en een macrolens waar ik mee fotografeer.
Na het volgen van de mini cursus Herfstfoto's bewerken heb ik me bij deze PIC aangemeld. Het eerste doel wat ik dan ook in gedachten heb is me verder te verdiepen in fotobewerking met Lightroom Classic.
reactie op @gmvroom:
Mark de Rooij (docent) Welkom en leuk om te lezen dat je zo druk bezig bent met fotografie :-)
Veel plezier. 

7 maanden geleden

Beantwoorden

Harm Van de Weem 7 maanden geleden geplaatst
Hallo, 
Nijm naam is Harm van de Weem. Enkele weken geleden heb ik de basis cursus fotografie gevolgd in Nijmegen om het toestel beter te leren kennen en van de automatische functie af te gaan. Dat is gelukt met de cursus. Dus nu wanneer ik tijd heb aan het oefenen met foto's maken en gevoel krijgen voor de instellingen. Afgelopen week bezig geweest met de eerste foto opdracht en hiervan enkele foto's gedeeld bij het desbetreffende topic. Wat ik leuk vind om te fotograferen zijn dieren, de natuur, landschappen en natuurlijk de kinderen.
reactie op @harmvandeweem:
Mark de Rooij (docent) Welkom Harm en leuk dat je de basiscursus gevolgd hebt in Nijmegen. Binnenkort volgen er nog meer opdrachten :-)
7 maanden geleden

Beantwoorden

Nienke Nieuwenhuis 7 maanden geleden geplaatst
Hallo,
Mijn naam is NIenke Nieuwenhuis. Ik heb gisteren voor het eerste een spiegelreflexcamera aangeschaft en hoop hierdoor een nieuwe hobby te starten. Ik ben dus echt nog beginnend en moet alles nog leren. Ik hoop door informatie op deze website, cursussen en veel oefenen mijn ontwikkeling hierin te maken. 
Ik moet nog ontdekken in wat ik leuk vind om te fotograferen. Hiervoor sta ik op dit moment nog helemaal open.
reactie op @nienkenieuwenhuis:
Mark de Rooij (docent) Welkom Nienke en leuk om te horen dat je een nieuwe camera hebt. Een eerste goede stap is het volgen van de basiscursus. Dat maakt je een beetje wegwijs wat de mogelijkheden zijn van de camera. 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Ton Fransen 7 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Mijn naam is Ton Fransen en ik heb de basiscursus in Eindhoven gevolgd op 9 oktober.
Ik heb voorheen veel gefotografeerd met mijn Lumix compactcamera die nu echt wel met pensioen mag wegens het vele gebruik, en ben nu over op een Canon 1300D. Maar wil meer eruit halen daarom met de basiscursus begonnen.
reactie op @tonfransen:
Mark de Rooij (docent) Welkom Ton en leuk dat je de basiscursus gevolgd hebt. Succes met de opdrachten die je per e-mail gaat ontvangen. Dat gaat ervoor zorgen dat je lekker met fotografie bezig biljft. 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Fleur Arends 7 maanden geleden geplaatst
Hallo , ik ben Fleur.

Een paar jaar geleden heb ik een Nikon D3400 voor mijn verjaardag gekregen. Omdat ik niet alleen maar in automatische stand wilde fotograferen en graag verder wil in de fotografie ben ik nu begonnen aan de basiscursus (online).

Ik fotografeer dus met een Nikon D34oo en heb daarnaast twee objectieven, de standaard 18-55mm en de Nikkor 70-300mm.

Mijn interesse ligt het meest bij dieren en natuurfotografie maar ik sta ook open voor andere onderwerpen.
reactie op @fleurarends:
Gaya Parkins (docent) Welkom fleur, wat leuk om te lezen! Heel veel plezier en succes met fotograferen! :)
7 maanden geleden

Beantwoorden

Remco Sierat 6 maanden geleden geplaatst
Hallo, ik ben Remco Sierat

Een aantal weken geleden heb ik de basiscursus gevolgd in Leiden. De camera die ik heb gebruikt is de Sony DSLR-500. Ik heb 2 lenzen:

1) Standaard groothoek: 3.5-5.6/18-70, 55.
2) Zoom: 1:2.8/80-200, 77.

Een week voordat ik de cursus deed had ik nog nooit een foto met een spiegelreflex camera gemaakt. Wel heb ik 20 jaar ervaring met video editten en ik ook een paar jaar geleden een online cursus fotograferen met smartphone gedaan.

Pre-kids was mijn vrouw wel druk in de weer met een spiegelreflex camera. De Sony heeft zij nog een keer gekocht in de upgrade naar digitale spiegelreflex waarbij ze haar zoom lens kon behouden. Nu we deze zomer voor het eerst weer eens zonder kids, die nu bijna het huis uit zijn, op vakantie zijn gegaan kwam het idee ook weer de oude fotografie hobby op te pakken.

Ondertussen weet ik net genoeg om te realiseren hoe enorm weinig ik weet :-)
reactie op @remcosierat:
Gaya Parkins (docent) Welkom Remco! Veel plezier bij de club! :)
6 maanden geleden

Beantwoorden

Peter Staal 6 maanden geleden geplaatst
Mijn naam is Peter Staal, ik ben 70 jaar en gepensioneerd, woon in Twente.
Ben mijn hele werkzame leven Account manager bij diverse bedrijven geweest, en heb daar veel voor moeten reizen in Europa.
Ik ben in 1970 begonnen met fotografie met een Praktika camera, maar heb die na 3  weken terug gedaan (vanwege diverse sluiterproblemen) en heb toen een Canon Ftb gekocht.
Echter door het vele reizen kwam er steeds minder van het fotograferen terecht, en heb er zelfs jaren er niks mee mee gedaan totdat ik het begin 2000 toch weer heb opgepakt echter nog steeds analoog met doka etc, ben nu nog in het bezit van een behoorlijke verzameling analoge camera's waaronder enkele hele mooie/en nog steeds behoorlijke dure .
Toen ik in 2005 toch ook digitaal ben begonnen heb ik een Pentax gekocht omdat ik mijn objectieven kon blijven gebruiken, echter in 2010 ben ik naar NIKON geswitcht, en in 2016  kon ik vanwege medische problemen die zware tassen/rugzak niet meer dragen en ben ik op een Fuji systeemcamera met objectieven overgegaan, en die gebruik ik nog steeds.
Mijn interesse ligt niet echt op een specifieke vlak vind alles mooi, heb recent een workshop druppel fotografie gedaan en ben nu bezig met ICM fotografie, en ga nog een flits workshop volgen
Ik volgde hier de LIGHTROOM cursus en ben sinds vandaag ook begonnen met de Photoshop cursus, want het werken met lagen kreeg ik met ""klooien" zelf niet onder de knie.
reactie op @peterstaal:
Gaya Parkins (docent) Wat leuk dat je ook Lightroom en Photoshop bij ons volgt! Heel veel plezier! :)
6 maanden geleden

Beantwoorden

Saskia Ardon 6 maanden geleden geplaatst
Ik ben Saskia en de beginnerscursus gedaan, een maandje geleden.
Ik vind het leuk meer te leren over het maken van mooie fotoś. Ik heb net een nieuwe camera en vind het een uitdaging daar mee om te leren gaan.
reactie op @sardon:
Gaya Parkins (docent) Welkom bij de Photo Inspiration Club Saskia! Heel veel plezier met het maken van nieuwe mooie foto's! ?
6 maanden geleden

Beantwoorden

Remco Chervet 6 maanden geleden geplaatst
Hoi, 

Remco, 50 jaar en woonachtig Doetinchem. In 2020 een nieuwe knie gekregen en vanuit therapie het wandelen ontdekt. 
Ik heb me aangemeld voor de cursus fotografie met smartphone (android) en hoop na de cursus mooie foto's te kunnen schieten met de S9 plus en Note 10 plus.

Alleen nogal wat moeite met het plaatsen van foto's hier, lijkt het wel
reactie op @remcochervet:
Remco Chervet Voorbeeldje van locatie waar ik graag wandel
6 maanden geleden

Beantwoorden

Gaya Parkins (docent) Leuk dat je wat over jezelf hebt geschreven Remco, leuk om te zien dat je een mooie plek hebt waar je graag gaat fotograferen! Ook met je smartphone kan je prachtige foto's maken, veel plezier!
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Ferry van Henne de Bruin 6 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Ferry is de naam, begin vorig jaar heb ik de canon EOS 250D aangeschaft.
Fotografie is iets wat m'n hart altijd wel wat sneller heeft laten kloppen echter nooit wat meegedaan tot het moment daar was dat ik zei 'Ja' nu ga ik er voor.

Ben nu een klein jaartje aan het aan modderen via YouTube boekjes etc. 
en vandaag besloten de opleiding via de Rooij echt aan te pakken ik kijk er naar uit !
reactie op @ferryvanhennedebruin:
Mark de Rooij (docent) Welkom Ferry en leuk dat je deze stap genomen hebt. Stap voor stap zullen we je verder helpen met mooiere foto's als resultaat. Succes!
6 maanden geleden

Beantwoorden

Ferry van Henne de Bruin Dankje wel!

6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jessie Boel 6 maanden geleden geplaatst
Wat bedoel je juist " overal waar een pic bij staat " 
reactie op @jessieboel:
Mark de Rooij (docent) In het overzicht zie je verschillende onderwerpen die een naam hebben. Bij een aantal staat PIC vooraan in de naam, dat zijn de onderdelen van de fotoclubleden van de Photo Inspiration Club. (zie mijn bijlage hieronder)
6 maanden geleden

Beantwoorden

Marianne Dummer 6 maanden geleden geplaatst
Hoi Mijn naam is marianne. ik ben 66 jaar en heb nu veel tijd om nog eens een cursus ligthroom te gaan volgen hier. ik heb hem al eens bij een fotoschool gevolgd en ook al mee gewerkt maar wil toch nog wat meer kneepjes leren kennen
ik fotografeer met sony de fullframe IV en heb wat basis lenzen en macro en telelenzen. Ik fotografeer graag natuur en straat en wat gelegenheden bij feesten en zo.
ik hoop dat de nieuwste update snel komt want er is een hele verandering gekomen in lightroom met maskers etc. ik ben er al mee aan het werken maar hoop nog meer te leren.
reactie op @mariannedummer:
Mark de Rooij (docent) Hi Marianne,

Welkom en leuk dat je de Lightroom cursus volgt. Nieuwe video's over het werken met maskers zullen richting het einde van deze maand in de cursus verschijnen dus dat gaat helemaal goedkomen. 

6 maanden geleden

Beantwoorden

Cathy Nikijuluw 6 maanden geleden geplaatst
Hallo, 

Ik ben Cathy en al een poosje aan het fotograferen .
Ik wil me meer gaan verdiepen in het bewerken in LR. 
Ik heb hem aangeschaft maar loop toch steeds allerlei dingen aan waardoor ik toch sneller naar PS ga omdat ik dat meer onder de knie heb. Maar zie wel dat ik hier en daar toch tekort kom in PS en dat beter kan bewerken in LR. 
Heb nu dus ook de online cursus voor LR aangeschaft. Hopelijk gaat het mij hiermee lukken. 
Ik fotografeer hoofdzakelijk met de Canon 5D mark II. Veel natuur met voorkeur voor vogels.

Groetjes Cathy Nikijuluw?
reactie op @cathynikijuluw:
Gaya Parkins (docent) Welkom Cathy, leuk dat je je gaat verdiepen in Lightroom! We zijn benieuwd naar je foto's, heel veel plezier!
6 maanden geleden

Beantwoorden

Monique T 6 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, Ik ben Monique en een enthousiast hobby fotograaf. Ik heb een beginnerscursus en vervolgcursus fotografie gedaan in Eindhoven en rommel maar wat aan in lightroom. Vandaar dat het tijd wordt om me er meer in te verdiepen en er meer uit te halen. Ook Photoshop ga ik hierna doen. Ik wilde graag een live cursus maar dat valt niet mee in deze tijd. Video`s vind ik wel fijn. Dus ik heb er zin in! Ik hoop dat het me veel brengt. Ik ga in Augustus mee naar IJsland met een fotoreis dus hoop dan dat ik er beter mee uit de voeten kan.
reactie op @moniquet:
Gaya Parkins (docent) Welkom Monique, wat leuk om meer over je te lezen. Heel veel plezier met Photoshop en straks de reis naar IJsland. ??
6 maanden geleden

Beantwoorden

Geerdien Krijnen 6 maanden geleden geplaatst
Goeiemiddag,
ik ben Geerdien en heb net de basiscursus fotografie gedaan om meer uit m'n camera te halen dan in de automatische stand. Ik ga graag naar buiten om bloemen, dieren (vooral vogels) en 't landschap te fotograferen. Verder fotografeer ik veel als ik op reis ben in binnen- en buitenland. De basiscursus was inspirerend en de automatische stand is verleden tijd :) 
reactie op @geerdienkrijnen:
Gaya Parkins (docent) Hi Geerdien, wat leuk dat je de basiscursus hebt gedaan en de automatische stand niet meer nodig hebt. Heel veel plezier met fotograferen!?
6 maanden geleden

Beantwoorden

Reno Mekes 6 maanden geleden geplaatst
Hoi ik ben Reno Mekes en fotografeer al een tijdje. Samen met mijn vrouw hebben we de online basis- en vervolg cursus gevolgd.
Met mijn Sony camera vind je mij vaak in de stad en langs het voetbalveld.
Het liefst maak ik avond- en nacht foto’s in Rotterdam Centrum. Deze foto’s zijn op ons instagramaccount ‘develegezichtenvanroffa’ terug te vinden.
Daarnaast begin ik steeds handiger te worden met Lightroom en daar maak ik dan ook graag gebruik van.

Groeten
Reno
reactie op @renomekes27973:
Gaya Parkins (docent) Welkom Reno, heel leuk dat jullie samen graag fotograferen! Veel plezier :)
6 maanden geleden

Beantwoorden

6 maanden geleden geplaatst
Hi allemaal,

Ik ben Sandra en heb gisteren een workshop gevolgd met betrekking tot de reportage flitser, zowel op de camera als er vanaf.
Het leuke vond ik, dat ik ergens een hoop dingen toch al wel wist, maar dat door de super goede uitleg, het kwartje ineens viel.

Ik vond het een zeer geslaagde workshop, heb veel geleerd.
Ik ga zeker het aanbod in de gaten houden en nog eens een workshop volgen!

Ik fotografeer met een Sony A6400
reactie op @568:
Gaya Parkins (docent) Wat leuk dat je onze workshop hebt gedaan! Ook tof dat je nog een andere workshop wilt gaan volgen in de toekomst. Zou je in jouw profiel jouw voor en achternaam willen invullen, deze is nu namelijk leeg. Alvast bedankt! :)
6 maanden geleden

Beantwoorden

Anja Schram 6 maanden geleden geplaatst
Ik ben Anja Schram, ik heb mij opgegeven voor de cursus smartphone fotografie. Ik fotografeer nu met mijn camera Sony A6000.
Maar omdat ik deze niet altijd bij me heb, wil ik me gaan verdiepen in smartphone fotografie, ik heb de Samsung s21
reactie op @anjaschram:
Gaya Parkins (docent) Leuk om te horen Anja, heel veel succes met het fotograferen met jouw smartphone! :)
6 maanden geleden

Beantwoorden

Wim van Belzen 5 maanden geleden geplaatst
Hallo, mijn naam is Wim van Belzen.
Ik ben sinds kort met pensioen en daardoor ineens veel tijd om mijn oude hobby weer op te pakken. Het is zeker 40 jaar terug dat ik iets aan fotografie heb gedaan (als hobby). Om ook mooie foto’s te kunnen maken wil ik een aantal gerichte cursussen volgen. Dus om te beginnen ingeschreven voor de Online Basiscursus Fotografie. Hoop op veel passie, enthousiasme, feedback en veel te leren.

Ps. camera Canon 90D
reactie op @wimvanbelzen:
Mark de Rooij (docent) Welkom Wim en heel veel plezier met de online basiscursus.
5 maanden geleden

Beantwoorden

S Mosselman 5 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, mijn naam is Shirley Mosselman, 27 jaar en woonachtig in Zwijndrecht Nederland. Ik ben al jaren een groot liefhebber van reizen en heb zo ook ontdekt dat ik fotografie erg leuk en interessant vind. Een maand of 3 geleden heb ik de Sony A7ii aangeschaft en om daar alles uit te kunnen halen ben ik sinds deze week gestart met de basis cursus fotografie. Ik kijk er naar uit om hier bijzonder veel kennis op te gaan doen. 
reactie op @smosselman:
Henk Canters Welkom en veel succes
5 maanden geleden

Beantwoorden

S Mosselman Dankjewel 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Van harte welkom Shirley en heel veel succes met fotograferen. Is dat jouw busjes/campertje? Ziet er mooi uit 😃
5 maanden geleden

Beantwoorden

S Mosselman Nee, dat is helaas niet. Misschien komt ie er ooit! 
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Reno Mekes 5 maanden geleden geplaatst
Hoi Shirley welkom hier en heel veel plezier met de cursus en het fotograferen.
reactie op @renomekes27973:
S Mosselman Dankjewel! 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Quincy van Reemst 5 maanden geleden geplaatst
Hi!

Ik ben Quincy en ik ben 19 jaar. Sinds vorige zomer is mijn interesse voor fotografie komen opborrelen. Nadat ik van vakantie terugkwam heb ik (misschien iets te impulsief) een camera aangeschaft, namelijk de Canon EOS 2000D! Hier heb ik ontzettend veel plezier van.

Ik ben dus nog een beginnende fotograaf en er valt dus nog genoeg te leren! Voor mijn verjaardag heb ik deze cursus gekregen en daar ben ik super blij mee, want ik leer hier al ontzettend veel. Ik vind het heel tof om andermans foto’s te zien en zelf ook feedback te ontvangen.

Ik heb nog niet super veel gefotografeerd, maar toch denk ik dat portretfotografie mij het meeste trekt maar dat moet ik allemaal nog ontdekken.
reactie op @quincyvanreemst:
Mark de Rooij (docent) Welkom Quincy en leuk dat je een cursus gaat doen om meer over fotografie te leren. Er is wat dat betreft veel te leren. Succes!
5 maanden geleden

Beantwoorden

Aurelia Ottens 5 maanden geleden geplaatst
Hallo, ik ben Aurelia, woonachtig in Drenthe en heb mijn Canon EOS250D voor mijn verjaardag gekregen nu 1.5 jaar geleden. Ik ben er superblij mee maar had er totaal geen verstand van dus alles ging vanuit de automatische stand zeg maar.. maar mensen vonden mijn foto's wel mooi, ik maak ook graag foto's met mijn mobiele telefoon en ook daar krijg ik altijd wel leuke reacties op. Ik wilde toch graag meer over de instellingen en het gebruik van de camera te weten komen en daarom heb ik 2 weken geleden de basiscursus in Emmen gevolgd. Ik vond het een ontzettend leerzame dag en ik heb er veel aan. Ik mag van mezelf nu niet meer de camera op automatisch zetten.. ik probeer gewoon van alles uit. Ik hou van de natuur en probeer elk weekend de natuur in te gaan en mooie foto's te maken van landschappen en van water en van de ondergaande zon of als er mist over de landerijen valt.. prachtig. Ik kan er enorm van genieten en het is totale ontspanning ook al word ik soms kriegelig als iets niet lukt haha.. maar goed al doende leert men en ik hoop hier ook veel moois te zien en tips op te doen. 
reactie op @aur1970:
Mark de Rooij (docent) Welkom Aurelia en leuk om te lezen dat je de basiscursus fotografie in Emmen al gevolgd hebt, dat is de start om van de automatische stand af te gaan. In omgeving Emmen is veel moois te fotograferen, dus dat moet wel goedkomen met je plannen. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Esther Terpstra 5 maanden geleden geplaatst
Goedenavond allemaal, Ik ben Esther Terpstra en heb recent de basis-cursus gevolgd. Inmiddels me ook aangemeld voor de online vervolgcursus. Dus nog minimale kennis maar al enig “begrip” voor mijn camera. Al jaren praat ik over fotograferen en nu dus eindelijk de eerste stappen gezet. Ik heb een Canon EOS M50 Mark ii systeemcamera. En ben flink aan het oefenen. Ben benieuwd naar alle foto’s en tips!
reactie op @estherterpstra:
Mark de Rooij (docent) Welkom Esther en leuk dat je direct doorgaat met de online vervolgcursus. Met de basiskennis in huis, en veel oefenen ga je merken dat het steeds beter gaat. Succes!
5 maanden geleden

Beantwoorden

Carlijn Bemelmans 5 maanden geleden geplaatst
Goeie avond allemaal, Ik ben Carlijn Bemelmans, 21 jaar en woonachtig in Landgraaf (Zuid-Limburg).  Ik heb mij ingeschreven voor de Online Cursus Snapseed & Smartphone Fotografie voor Iphone. Ik maak al een tijdje foto's met mijn iphone, maar ze mogen er nog beter uitzien, met meer details ect. Ik maak graag foto's van de natuur, dieren, en gewoon mooie plekken die ik tegen kom. Ik fotografeer met mijn Iphone 11 pro
reactie op @carlijnbemelmans:
Mark de Rooij (docent) Welkom Carlijn en leuk dat je met de online cursus smartphone fotografie bezigt bent. We zien je foto's wel in het forumonderdeel van de cursus verschijnen 😃
5 maanden geleden

Beantwoorden

Clemence Tamboer 5 maanden geleden geplaatst
Goedemiddag,  Eind november heb ik de basiscursus gevolgd in Leiden. T was leerzaam en nuttig. Ik hoop snel op beter weer om er veel met de camera op uit te gaan. Buiten fotograferen vind ik toch het leukste.  Ik heb een spiegelreflex Canon 4000D.  Nu snel de foto voor de eerste opdracht uploaden. En ja, die is binnen gemaakt. 
reactie op @clemencetamboer:
Mark de Rooij (docent) Welkom op het platform. Ja, buiten is het erg grijs de laatste weken. Ook dan kun je mooie foto's maken, maar een beetje zon erbij kan geen kwaad. Of sneeuw natuurlijk.... :-)
5 maanden geleden

Beantwoorden

Wybren Lok 5 maanden geleden geplaatst
Hallo, Mijn naam is Wybren en ik heb me aangemeld voor de cursus fotobewerking met Lightroom. Ben in het bezit van een Canon 70d en naast de traditionele vakantiekiekjes maak ik vooral veel foto's van dieren, in het bijzonder vogels. In binnen- en vooral buitenland. Ik fotografeer al jaren in RAW, maar tot nu toe erg weinig gedaan met de bewerking ervan. Lightroom biedt erg veel mogelijkheden en ik merk dat het erg handig kan zijn een beetje hulp te krijgen om de basiszaken snel op een rijtje te krijgen.
reactie op @wybrenlok:
Mark de Rooij (docent) Welkom Wybren en leuk dat je de online cursus Lightroom volgt, daar is genoeg over te leren. Upload gerust een foto in het onderdeel Fotogalerij om anderen te inspireren :-)
5 maanden geleden

Beantwoorden

Edwin Versijp 5 maanden geleden geplaatst
Hoi, Mijn naam is Edwin. Ik heb met mijn vrouw meegedaan met de basis cursus fotografie in november 2021. We wonen in het mooie Oirschot (Brabant) in de buurt van een paar mooie natuurgebieden. Verder is Oirschot een dorp met veel mooie oude gebouwen.  We hadden al twee camera's maar nog nooit echt veel gedaan met fotografie. Daar gaan we dus nu mee beginnen. Ik had in eerste instantie de camera's gekocht voor het maken van video. De camera's die we hebben zijn een Canon 90D en een Sony A7C.  Ik ben bij de Rooij uitgekomen omdat ik het vooral leuk vind om samen met anderen (met name met mijn vrouw) de hobby te delen. Ik zit er dan ook aan te denken om bij een foto club te gaan en eventueel foto reizen te maken.  Ik vraag me nog wel af waarom ik wel een email heb gekregen met de eerste opdracht van de de foto cursus maar dat (nog) niet in het platform kom. Ik krijg de melding de het een besloten onderdeel is. Mijn email adres is toch bekend want anders kan ik de opdracht toch niet ontvangen?
reactie op @edwinversijp:
Mark de Rooij (docent) Welkom Edwin en leuk dat jullie het fotograferen opgepakt hebben. Als deelnemer van een basiscursus of workshop op locatie krijg je hier toegang tot de Fotogalerij en de Foto Dokter & Advies. Verder is er een besloten deel voor de Basiscursus Fotografie. Ga bovenin het menu via Workshop Groepen naar Basiscursus Fotografie.  Daar vind je topics per opdracht (waar je dus een foto kunt uploaden) die je gemaakt hebt n.a.v. de opdrachten die je eens per 2 weken ontvangt.  Alle onderdelen in het overzicht waar PIC bij staat is voor de leden van onze Photo Inspiration Club, dus het klopt dat je niet overal in kunt. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Edwin Versijp Hoi Mark, Misschien dat ik iets over het hoofd zie maar het lukt nog niet wat ik graag zou willen. Ik zal proberen het probleem zo gedetailleerd mogelijk uit te leggen.  Ik heb een email gehad met de eerste opdracht van de onsite basis cursus fotografie. In die email staat onderin een link in een groen vak met de tekst "Ga naar de opdracht". Die link die werkt prima en ik kom daarbij op een pagina met daarin een beschrijving van de opdracht. Onderaan de opdracht staat weer in een groen kader een link met de tekst "Upload een foto voor opdracht 1". Als ik hier op klik dan kom ik op een pagina met de tekst "Helaas....Dit is een besloten groep".  Ik kan natuurlijk iets over het hoofd hebben gezien maar volgens mij zou ik hier gewoon toegang moeten hebben om een foto uploaden. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Ahhh duidelijk. In de e-mail met o.a. het evaluatieformulier zat ook een uitnodiging in om lid te worden van de Basiscursus Fotografie groep. Je kunt daar een formuliertje invullen en dan krijg je toegang tot die groep (daarna zal de link van opdracht 1 wel werken).  Op de pagina van opdracht 1, onder het kopje 'deel je foto' vind je in de eerste regel een link naar een pagina waarop je het formulier om toegang te krijgen kunt vinden. 
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Marjan Pauw 5 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, Mijn naam is Marjan.  Een paar jaar geleden ben ik begonnen met fotograferen met een nieuwe Nikon D 3500. Ik fotografeerde alles op de automatische stand. In tijde van corona ben ik gestart met een cursus basis fotografie. Inmiddels wordt de automatische stand niet meer gebruikt. Ik focus mij op landschap en dierenfotografie. Macro is een eventuele volgende stap. Afgelopen maart heb ik mijn Nikon D3500 omgeruild voor een D7500. Wat een mooie camera. Ik ben inmiddels bijna klaar met mijn cursus gevorderde fotografie. In maart 2022 ga ik met De Rooij mee naar de Lofoten., Noorwegen.  Hier hoop ik het Noorderlicht te vangen op mijn lens en natuurlijk de prachtige Noorse natuur. Ik heb mij onlangs ingeschreven voor de online cursus fotobewerking van Luminar AI. Ik ben nieuwsgierig hoe ik mijn foto's kan optimaliseren (en niet manipuleren 😊) Groet, Marjan
reactie op @marjanpauw:
Gaya Parkins (docent) Welkom Marjan, wat een leuke foto's! Heel veel plezier. 😃
5 maanden geleden

Beantwoorden

David Vink 4 maanden geleden geplaatst
Hallo, Mijn naam is David, ik heb onlangs een Canon systeemcamera gekocht om me in de lockdown te vermaken. Ik volg de basis en gevorderde cursus digitale fotografie online. Ik hou van natuur en wil graag de camera mee nemen naar buiten, maar ik word komende zomer ook vader en ik kijk er erg naar uit de herinneringen van deze tijd vast te leggen! Groet, David
reactie op @davidvink:
Gaya Parkins (docent) Hi David, leuk dat je deze cursussen volgt en je aan het verdiepen bent in fotografie. Heel veel plezier met het fotograferen van alle herinneringen. 😊👍
4 maanden geleden

Beantwoorden

Sabrina De Baets 4 maanden geleden geplaatst
Hallo, Ik ben Sabrina, 48j en woonachtig in Den Haag. Voor mijn 45ste verjaardag en onze reis naar Noorwegen heb ik een Sony Alpha 6000 gekocht. Ik kreeg de camera op de reis niet goed onder de knie... dus maar heel veel op de automatische stand gefotografeerd. Ondertussen heb ik een smartphone hondenfotografie cursus gevolgd en het steekt me dat ik met mijn iphone mooiere foto's kan maken dan met mijn Sony systeemcamera. Dus heb me nu aangemeld voor de basis en de gevorderde cursus om alles uit mijn camera te halen. Doel is dat ik actiefoto's kan maken (dieren, kitesurfers) en landschaps- en stedenfotografie, om zo onze reizen vast te kunnen leggen. Voor mijn 50ste verjaardag wil ik graag een fotoreis maken. Ik mag nog ruim 1,5j oefenen :-)  Groet, Sabrina 
reactie op @sabrinadebaets:
Gaya Parkins (docent) Welkom! Wat leuk dat je een fotoreis wilt gaan maken. Heel veel succes 😄
4 maanden geleden

Beantwoorden

Sabrina De Baets @gayaparkins​; Dank je wel. Kan je me op weg helpen in het forum? Ik ben tot nu toe alleen aangemeld voor de basis cursus fotografie, en daar staat mijn status op "wachten om toegelaten te worden".  En bij de gevorderde cursus kan ik nog niet naar het forum. @sabrinadebaets
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Erik van Dongen 4 maanden geleden geplaatst
Ook maar eens doen... Ik ben Erik uit Moerdijk en loop bijna een halve eeuw rond. Ben in mei vorig jaar begonnen met fotograferen en heb een basis- en gevorderden cursus elders gevolgd evenals wat workshops. Via de Rooij een portret workshop gedaan in Rotterdam.

Ik fotografeer met een D7100 (D5100 als backup) met een breed scala aan lenzen. Alles tweedehands want fotograferen hoeft niet duur te zijn 😊. Ik bewerk met Lightroom, Photoshop en Snapseed. Over mijn fotografie schrijf ik op https://erikfotografeert.com en op Insta ben ik te vinden onder @erikfotografeert.

Mijn hart ligt bij portret- en architectuur fotografie. Een speciaal plekje heeft LEGO fotografie, ik heb al honderden kleine LEGO scènes bedacht en geschoten met minifigs, o.a. voor een aantal challenges waar ik aan deelneem.

Nou dat was het wel... Heb je zin om eens samen op stap te gaan in omgeving Breda-Dordrecht, stuur me dan een berichtje! Altijd leuk en leerzaam! En mocht je het leuk vinden om eens model te staan in een portret shoot, dan mag je me ook een berichtje sturen 😉

Veel plezier iedereen met fotograferen!

Groet, Erik
reactie op @erikvandongen:
Gaya Parkins (docent) Hi Erik, wat leuk dat je zo creatief bezig bent met fotograferen! Leuk om te zien wat je allemaal fotografeert met Lego! Ga zo door! 😃
4 maanden geleden

Beantwoorden

Daan Veulings 4 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, Ik ben Daan en kom uit het mooie Brabant. Al jaren heb ik de droom om meer te gaan fotograferen en heb vorig jaar een canon 250d  gekocht. Daarna heb ik bij een ander online een basis cursus gevolgd en wilde heel graag een vervolg doen. Omdat ik dat bij de Rooij wilde doen heb er voor gekozen om de basis nog een keer te doen, je weet het wel maar je weet het toch niet helemaal. Ik ga nu beide doen en hoop veel te leren. Mijn voorkeur gaat uit naar het fotograferen van dieren, natuur en gebouwen.
reactie op @daanveulings:
Gaya Parkins (docent) Welkom Daan, heel veel plezier en succes met fotograferen! 😄👍
4 maanden geleden

Beantwoorden

Marian van Leuven 4 maanden geleden geplaatst
Hoi iedereen, Ik ben Marian uit Ede. Ik heb jaren geleden eens een cursus gedaan, toen er nog fotorolletjes bestonden en zijn we tijdens de cursus meer bezig geweest met het ontwikkelen daarvan dan met foto's maken. Leuk om te hebben meegemaakt, maar ik breng mijn tijd liever buiten door, dan in een donkere kamer. Een flinke tijd later een digitale spiegelreflex gekocht (Sony A700), waar ik wel vooral tijdens vakanties voor mezelf of op verzoek foto's op feestjes mee heb gemaakt. Ik merk wel dat ik toch makkelijk de P-stand hanteerde, veel klikken en later op het grote scherm pas echt gedetailleerd kijk of er iets tussen zat.  Nu ik, inmiddels 50, wegens gezondheidsprobleempje ineens heel veel vrije tijd heb, wil ik het graag weer meer oppakken en er op uit om bewust mooie plaatjes te maken. Vandaar dat ik weer bij de basis ga beginnen en met de opdrachten ook weer ideeën kan gaan opdoen. Zodra de lockdown voorbij is, wil ik ook overstappen naar een voor mij hanteerbaardere systeemcamera. Ik heb wel een idee wat ik wil, maar zoiets koop ik toch liever niet online.  Qua soort foto's merk ik dat ik toch niet zo'n mensen fotograaf ben. Tenzij dit de onverwachte foto's zijn, als ze het niet in de gaten hebben. De wondere wereld van moeder natuur vind ik geweldig, maar om dat goed te kunnen vastleggen, is voor mij nog altijd wel een uitdaging. Ik hoop met deze cursus er weer helemaal in te kunnen duiken. De foto is vorige week met mijn telefoon gemaakt tijdens een wandeling (Kreelsepad) Zin in!
reactie op @marianvanleuven:
Michiel Oostvogel Welkom bij de club. Ik vind natuur en landschap ook een van de leukste onderwerpen, altijd een genot om buiten te zijn.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Gaya Parkins (docent) Welkom Marian! 
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Lieke Zuidema 4 maanden geleden geplaatst
Hii allemaal, Mijn naam is Lieke en ik ben 19 jaar. Na het afronden van mijn opleiding management assistent wist ik niet helemaal wat ik wilde en heb ik besloten een tussenjaar te nemen. Na een half tussenjaar heb ik ervoor gekozen de online fotografie-opleiding te volgen! Fotograferen heb ik eigenlijk altijd al leuk en interessant gevonden, maar ik heb er nooit direct aan gedacht om daar een carrière van te maken.  Tot nu!  Sinds kort maar direct in een camera en andere benodigdheden geïnvesteerd, en ik heb er al echt van kunnen genieten :) Ik kijk er naar uit om mezelf doormiddel van de opleiding goed te kunnen ontwikkelen!
reactie op @liekezuidema:
Michiel Oostvogel Heel erg leuk en spannend dat je van fotografie direct je carrière wilt maken. Ik ben benieuwd hoe je je ontwikkeld en welke onderwerpen je gaat kiezen.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Gaya Parkins (docent) Hi Lieke, wat leuk om te horen! Heel erg veel plezier met fotograferen. Succes met het starten van jouw carrière!
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Damon Teerink Teerink 4 maanden geleden geplaatst
Hoi iedereen! Mijn naam is Damon Teerink en ik ben 21 jaar oud. Ik ben woonachtig in het mooie Achterhoek  Mijn grote passies zijn motorsport en fotografie. Deze kan ik met Racing Passion Photography perfect combineren. Ik ben dan ook veel op de circuits te vinden. Niet alleen in Nederland, maar door heel Europa. Ik maak dan ook foto’s voor zowel nationale als internationale coureurs, teams en organisaties. Het was jarenlang puur een hobby, maar diep van binnen wist ik dat ik het graag professioneel zou willen aanpakken. Daar ben ik dan ook vol voor gegaan en daar is Racing Passion Photography uitgerold. Ik fotografeer met een Canon 1DX mark II en sinds kort ben ik ook in het bezit van een Canon R6 systeemcamera. Compleet anders maar dat maakt het natuurlijk ook weer spannend en leuk om ermee te experimenteren. Uiteraard zijn er nog veel meer vormen die ik helemaal te gek vind en waarin ik mijzelf nog meer in kan ontwikkelen. Daarom ben ik begonnen met de online cursus Externe flitser / reportage flister. Begin vorig jaar heb ik een flitser aangeschaft, maar simpelweg te weinig mee gedaan en de kennis ontbreekt ook. Doormiddel van deze cursus hoop ik het flitsen onder de knie te krijgen. Daarnaast doe ik ook de online Cursus Photoshop CC/CS. Zo leren we constant nieuwe dingen rondom fotografie!
reactie op @damonteerinkteerink:
Mark de Rooij (docent) Welkom Damon en je hebt mooie fotoapparatuur. Je geplaatste foto's zien er ook erg mooi uit. 😃
3 maanden geleden

Beantwoorden

Paul Jaspers 4 maanden geleden geplaatst
Hallo, ik ben Paul Jaspers en woon samen met mijn partner in Weert. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als toezichthouder bij de buurgemeente. Mijn vrije tijd besteed ik aan scouting, voorheen als leidinggevende nu als bestuurslid. Ik ben evengoed nog volop betrokken met de jeugdleden. Daarnaast zit ik elke week op de MTB of op de racefiets. Fotograferen heb ik altijd al leuk gevonden, op weekendjes met scouting of tijdens de vakanties. Dit om mooie herinneringen vast te leggen voor later. Je probeert toch telkens weer een unieke foto te maken voor jezelf dan wel voor anderen. Ik fotografeer met een Panasonic Lumix DC-FZ F1000II. Deze heb ik afgelopen jaar aangeschaft. Momenteel volg ik de online basiscursus. Via deze cursus hoop ik meer de kneepjes van het fotograferen te krijgen zodat ik de automatische stand op de camera vaarwel kan zeggen en meer uit te camera kan halen.
reactie op @pauljaspers:
Mark de Rooij (docent) Welkom Paul! Naast fotografie heb je nog veel andere leuke bezigheden als ik het zo lees.  Veel plezier op het platform.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Glenn Biscop 3 maanden geleden geplaatst
Hallo Ik ben Glenn Biscop en ben ingeschreven in de online cursus Lightroom. Ik ben fervent duiker met een passie voor het onderwaterleven en dit was dan ook de aanzet om onderwaterfoto's te nemen. Ik ben wel geen duikende fotograaf maar een duiker die foto's neemt....dus met beperkte kennis en vaardigheden qua fotografie. Mijn onderwaterset bestaat uit een Olympus tg4 + Inon 200D flitser. Ik doe vooral macro.
reactie op @glennbiscop:
Mark de Rooij (docent) Welkom Glenn en veel plezier op het platform. En natuurlijk heel veel succes met het volgen van alle Lightroom lessen.  Ik ben benieuwd naar je onderwaterfoto's, dus upload er gerust een paar in het onderdeel 'Fotogalerij'.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Paul de Roo 3 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, Mijn naam is Paul en heb nog geen enkele on/offline cursus gevolgd. Lang geleden met een compact camera (Panasonic Lumix) op pad geweest. Ik maak behoorlijk wat foto's op mijn mobiel, maar ik wil graag meer, vooral anders. Momenteel bezit ik een Canon 80D.  Hiermee wil ik graag een tijdje mee voor uit.  Wat ik graag zou willen leren:  Compositie (anders leren kijken. Natuur (dieren en landschappen) Urban. Maar vooral mijn camera leren kennen i.c.m. de online cursus. Hopelijk een netwerkje opbouwen om tesamen op pad te gaan. Gr Paul
reactie op @paulderoo:
Mark de Rooij (docent) Welkom Paul en zo te lezen heb je een mooi lijstje gemaakt van punten waaraan je wilt gaan werken binnen de fotografie. Doe het stap voor stap en lekker op je eigen tempo :-)
3 maanden geleden

Beantwoorden

Paul de Roo Goedemorgen en dank je wel Mark. Aanmelding voor 22-23 feb is aangemaakt.  Tot dan. Gr Paul
3 maanden geleden

Beantwoorden

De Rooij Fotografie 📸 Super, heel leuk :-) Let op, het is 23 en 24 februari ;-)
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Annemieke Spee 3 maanden geleden geplaatst
Hallo. Ik heet Annemieke Spee en ik heb mij aangemeld voor de 2 daagde mini cursus. Ik ben een enthousiaste hobby fotograaf die graag op pad gaat met de camera. Ik heb een canon m50 Mark ii en ik leer nog elke dag. In de winter heb ik de mogelijkheid om foto’s te maken in het zonnige Portugal en in de zomer in het heerlijke Nederland. Mijn interesse gaat uit naar landschap fotografie en macro fotografie.
reactie op @annemiekespee:
De Rooij Fotografie 📸 Welkom Annemieke en leuk dat je aangemeld hebt voor de Fotografie Starters 2-daagse.  Veel leerplezier bij dit online evenement en succes met het fotograferen 😃
3 maanden geleden

Beantwoorden

anita verhaegh 3 maanden geleden geplaatst
hoi ik ben Anita en fotografeer al wat langer vroeger veel op de automatische stand. maar de laatste jaren veel serieuzer door alles zelf proberen in te stellen wat ik soms nog wel wat moeilijker vind. Natuur, architectuur, Urbex,kleine mensen fotografie enz vind heel veel leuk om te fotograferen.  ik fotografeer met Nikon. samen met mijn partner vaker erop uit. ik doe volgende week de twee starters avonden om de basis weer wat op te halen. ook heb ik de luminar online gedaan wat heel leuk was. Ik heb ook alle boeken van jullie die zijn zeer duidelijk en niet moeilijk of ingewikkeld. Ik hoop dat jullie de fotoshop van pixelmator classic nog gaan aanbieden omdat deze nog in het engels is en je alles moet vertalen dat vind ik niet zo fijn 
reactie op @anitaverhaegh:
Mark de Rooij (docent) Hi Anita, Zo te lezen ben je lekker fanatiek bezig met fotografie, wat leuk! Ook leuk dat je partner fotografeert, dan heb je altijd iemand om mee op pad te gaan.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Jordie Veraart 3 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, Ik stel me hierbij even voor. Jordie Veraart 40 jaar woonachtig in Vlaardingen Ik heb deze cursus aangevraagd omdat ik het boek van Mark al had aangeschaft en het erg heerlijk leesbaar was. Zelf ben ik nu iets meer dan een jaar bezig en heb sinds een jaar een basis cusus afgerond en deed ook een vervolgcursus elders. Het is ontstaan omdat ik in 2020 overspannen raakte door werk en ik iets leuks moest gaan doen om te herstellen. Dit werd wandelen ,echter het wandelen alleen vond ik doelloos en wilde dit combineren met fotografie. Nu heb ik deze cursussen opnieuw aangevraagd omdat ik van mening ben ik hier ook meer zal leren door herhalingen van een andere cursus, en het voordeel hier was dat alles onbeperkt toegang heeft. Ik fotografeer voornamelijk natuur en wild ,en heb wel het een en ander gefotografeert. Ben van mening dat je jezelf altijd kritisch moet bekijken dus ben ik dan ook vaak niet tevreden. Ik hoop dat door deze 2 cursussen te doen ik nog beter en met meer inspiratie aan het werk kan.Zal een voorbeeld delen van waar ik tot nu toe sta materiaal: Nikon D500 en D5600 -sigma 150-600mm sport                                                        nikon 12-24mm                                                        Sigma 105mm macro                                                        kitlens 18-54mm                                                        kitlens 70-300mm
reactie op @jordieveraart:
Mark de Rooij (docent) Welkom Jordie en goed om te lezen dat je in fotografie de nodige ontspanning weet te vinden. Je maakt al hele mooie foto's voor iemand die pas een jaartje bezig is met fotografie.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Jordie Veraart 3 maanden geleden geplaatst
Dank u ..al heb ik de basis al gedaan bij jeroen van de ploeg ..ik leer hier al meer bij de herhaling etc...hele goede uitleg
reactie op @jordieveraart:
Mark de Rooij (docent) Dat is goed om te horen 😄 Het is een cursus die door de jaren heen verschillende keren verbeterd is, ook op basis van de lessen die we op locatie geven. Succes met het fotograferen 😊
3 maanden geleden

Beantwoorden

Karel Lansu 3 maanden geleden geplaatst
Mijn naam is Karel Lansu. Ik woon in Zeeuws-Vlaanderen. In Clinge, een grensplaatsje.  Ben met pensioen en vul mijn dagen met mantelzorger zijn, allerlei activiteiten binnen het dorp, fietsen en fotografie. Heb heel lang geleden de fotografenopleiding gedaan aan de Kunstacademie in St. Niklaas (België). Sinds ik met pensioen ben volg ik weer cursussen fotografie/PS/LRC in het Volwassenonderwijs ook te St. Niklaas.  Fotografeer met een D850 en een D7100 landschap in Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen , familie, vakanties, vrienden en bekenden .  Ben lid van een klein vriendengroepje Ut Fotocollectief Ulst (UFH)waar we wekelijks een nieuw thema hebben, doorlopend een fotografie-alfabet maken en maandelijks samenkomen naast ad-hoc uitstappen. Hoop met deze online cursus de mogelijkheden van de Nik Collection me eigen te maken.
reactie op @karellansu:
Mark de Rooij (docent) Welkom Karel en leuk dat je aangemeld hebt voor de online cursus. Zo te lezen ben je lekker veel met de camera bezig. Succes!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Joanna Kaszewska 3 maanden geleden geplaatst
Hoi. Ik ben Asia. Door in de quarantaine te zitten heb ik eindelijk meer tijd gehad om na te gaan denken wat ik echt leuk vind om te doen en wat maakt mij blij? Ik hoefde niet lang te denken..Fotograferen! Ik wil graag eerste stappen zetten en iets meer te weten komen over fotografie, hoe maak je een mooie fotos, welke fotocamera is slim in het begin te kopen dat je niet meteen heel veel geld hoeft uit te geven... Of moet je dat juist gaan doen? Betere fotocamera kopen? Ik heb nog geen professionele fotocamera en ook geen foto om op te sturen. Toch vind ik het leuk om deze cursus te gaan doen. 
reactie op @asiakaszewska:
Mark de Rooij (docent) Welkom Asia, leuk dat je aangemeld hebt.  Wat betreft de aankoop van een camera is mijn advies te starten met een niet al te dure camera/objectief. Ga daarmee van start en je ontdekt vanzelf of je dan nog een extra objectief nodig hebt of niet. De volgende pagina zou je eens kunnen doornemen om een beter idee te krijgen waaraan een camera moet voldoen: https://www.derooijfotografie.nl/beste-systeemcamera/
3 maanden geleden

Beantwoorden

Martine Schouten 3 maanden geleden geplaatst
Hi, Ik ben Martine en heb zojuist de Online basiscursus aangeschaft. Sinds enkele maanden ben ik in het bezit van een Canon 2000D en kijk er dan ook naar uit om me meer in deze hobby te verdiepen. De camera heb ik aangeschaft vanwege een reis naar IJsland en omdat ik de komende tijd meer ga reizen en hier graag mooie landschapsfoto’s wil gaan maken, start ik deze cursus. 
reactie op @martineschouten:
Mark de Rooij (docent) Welkom Martine en leuk om te lezen dat je naar IJsland gaat, echt een schitterend land om te fotograferen. Succes met het volgen van de lessen van de basiscursus.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Sabine Poort 3 maanden geleden geplaatst
Hallo, Ik ben Sabine. Ik heb vanavond de tweede sessie van de fotografie starters 2-daagse. Ik heb jaren geleden een spiegelreflexcamera gehad, maar heb deze op een bepaald moment weg gedaan omdat hij te zwaar voor me was om overal mee naartoe te sjouwen. Ik fotografeerde daar vooral mijn honden mee op wandelingen (dus veel bewegende beelden)  Ik ben wel blijven fotograferen, maar schrik niet! met een telefoon. Nu moet ik wel zeggen dat de camera van mijn Huawei telefoon echt heel goede en scherpe foto's maakt dus ik kan er vrij  veel mee.  Ik fotografeer al jaren hele kleine kabouters door het seizoen heen en overal in de natuur, of soms in een kleine studio, super om te doen. Je leert anders kijken naar de natuur en ziet ineens de kleinste details. Het lijkt ook net of de kabouters helemaal tot leven komen en dat hoor ik ook vaak als reactie op mijn foto's wat erg leuk is.  Omdat ik toch het gevoel van een echte camera in mijn handen begon te missen en de mogelijkheid om foto's te maken van bewegende onderwerpen en onderwerpen op afstand, ben ik recentelijk toch overstag gegaan en heb ik een Fuijfilm XT3 gekocht. Ik heb hem uiteraard ook getest met één van mijn kabouters in de winkel. Die verkoper moest er wel om lachen :-)  Nu wil ik me goed gaan verdiepen in de mogelijkheden van de camera en echt wat leren over fotografie. Ik heb daarom ook de online basis cursus gekocht om alles eens stap voor stap te leren. Ik heb er veel zin in! Groetjes Sabine
reactie op @sabinepoort:
Mark de Rooij (docent) Welkom Sabine en leuk dat je na de 2-daagse besloten hebt de online basiscursus te volgen.  De Fujifilm X-T3 is een mooie camera, dus daar gaan vast mooie foto's uitkomen :-)
3 maanden geleden

Beantwoorden

Johan Timmer 3 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, Ik ben Johan en fotografeer al een aantal jaar met een Nikon D3100 met diverse lenzen op de automatische stand.  Van voorkeur gaat uit naar landschapsfoto's, dierenfoto's en gebouwen.   Sommige situaties (avond fotografie)  krijg ik gewoon nooit goed en daarom wil ik nu wel eens wil weten hoe mijn camera " echt" werkt zodat mijn foto's beter worden. Daarom heb ik net de online basis + vervolgcursus aangeschaft en hoop dat ik hier heel veel van ga leren. Eind mei op vakantie naar Oostenrijk en dan zou het toch heel leuk zijn om nog betere foto's te maken dan nu het geval is. Het boek eerste hulp bij fotograferen van Mark heeft me al een beetje op weg geholpen maar ga nu voor meer verdieping. Ik heb er veel zin in. Groet Johan
reactie op @johantimmer73135:
Mark de Rooij (docent) Welkom Johan! De komende maanden wordt dat flink oefenen en dan alles in Oostenrijk in de praktijk toepassen :-) Succes met het volgen van alle lessen. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Rob van Etten 3 maanden geleden geplaatst
Hallo iedereen, mijn naam is Rob en heb op 13 februari 2022 de basiscursus gevolgd in Eindhoven. Een erg leuke en leerzame dag. Maar besef wel dat dit nog maar het begin is en vooral in de praktijk veel te oefenen en leren valt. Wij, mijn vrouw Rian en ik vinden het geweldig om wild te spotten op de Veluwe. De foto’s die dan met telefoon worden genomen vallen altijd tegen, omdat het in het echt zoveel mooier en indrukwekkender was. Daarom hebben we een goed toestel aangeschaft( volgens fotovakman :-) ). We hebben nu een Canon Eos 250D . We hebben hier tevens een kleine telelens bij aangeschaft.We hopen zoveel te leren dat de foto’s hiermee gaan weergegeven wat we in werkelijkheid gezien hebben.
reactie op @robvanetten:
Mark de Rooij (docent) Welkom Rob en leuk dat jullie veel wildlife fotografie doen.  Het is na de basiscursus inderdaad veel oefenen. Succes daarmee en als er vragen zijn horen we dat graag. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Peter van de Werff 2 maanden geleden geplaatst
Mijn naam is Peter van de Werff uit Zaandam en heb op 11 februari de cursus nachtfotografie gevolgd in Amsterdam en heb n.a.v. opdracht 2 een foto ingestuurd ter beoordeling
reactie op @681:
Gaya Parkins (docent) Welkom Peter, Leuk dat je de workshop hebt gedaan bij ons. De foto's worden beoordeeld door onze docenten. Fijne dag!
2 maanden geleden

Beantwoorden

Roxanne Simcoe 2 maanden geleden geplaatst
Hallo Allemaal,  Mijn naam is Roxanne Simcoe, ik ben voor mijn werk geplaatst in Curacao en ik wilde al heel lang een opleiding fotografie doen en ik heb gekozen voor de gehele online opleiding. ik heb net mijn eerste opdracht gemaakt, deze ga ik vandaag nog uploaden en dan daar we lekker verder aan de volgende opdracht. tot nu toe is alles duidelijk mbt de uitleg ect. maar mochten we in de toekomst ergens tegen aan lopen, weten we elkaar vast te vinden op deze forum! ik heb een Nikon D3200 en ik doe deze opleiding vooral omdat ik al jaren geopereerd ben door fotoboeken en herinneringen en nu dat ik 2 kinderen heb, ik speciale momenten vast wil leggen met goede kwaliteit fotos. iedereen veel plezier en succes!
Marij van Driel 1 maand geleden geplaatst
Hallo ik ben Marij , sinds kort gepensioneerd en een nieuwe camera gekocht . Op deze manier hoop ik meer te halen uit mijn camera
Audrey Heijthuijsen 3 weken geleden geplaatst
Beste lezers,  Ik ben Audrey, 42 jaar en ben werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis. Ik ben graag buiten en het lijkt me dan ook erg mooi om de natuur en de dieren vast te leggen.  Sinds vorige week ben ik de trotse eigenaar van mijn eerste camera (fujifilm xt 30). Maar eerlijk gezegd begrijp ik er nog niet veel van. Ik heb totaal geen ervaring met fotografie, vandaar dat ik gestart ben met de basiscursus. dus jullie zullen me regelmatig terug zien met vragen :) Ik wens iedereen veel plezier en succes met fotograferen!
Richard Lanfermeijer 2 dagen geleden geplaatst
Goede dag allemaal,  Ik ben Richard woon in Haarlem en ben beginnende hobbyist. Ik vind het vooral leuk om er mee bezig te zijn en dingen uit te proberen, eigenlijk zoals het boek ook zegt van de auto stand af. Basis cursus gevolgd in Santpoort erg leuk en vooral leerzaam. Ik ben vooral nieuwgierig. Stapje voor stapje verder.
Anita Drayer 1 dag geleden geplaatst
Hallo  mijn naam is Anita. Ik heb een Canon Eos..maar daar doe ik noet zo veel mee op dit moment. Ik heb me ingeschreven voor de cursus fotografie voor Android. Ik wandel veel en mask veel foto's met de telefoon. Ik heb een setje lenzen besteld en deze cursus in de hoop dat ik zo veel mooie plaatjes mag gaan schieten tijdens mijn wandelingen. Mijn foto's zijn dan ook heel divers   ...wat er op mijn pad komt...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 September 2021 om 09:42
Aantal lezers 424
Aantal reacties 66