Uitleg over inloggen, foto's uploaden, reageren, pixels/streaks, EXIF-gegevens en de App

Laatste reactie 22/01/2022 13:17 door Xanne
· Markeren als ongelezen
Mark de Rooij (docent) 1 jaar geleden geplaatst
In dit topic vind je video's met uitleg over dit platform. Klik op de onderstaande linkjes om direct bij de juiste video te komen. Heb je na het bekijken van de video toch nog een vraag? Stel de vraag onderaan en wij reageren zo snel mogelijk.
- Inloggen Photo Inspiration Club
- Inloggen voor online cursisten
- Inloggen voor workshop groep
- Foto's uploaden en reageren op foto's/berichten
- Wat zijn pixels en streaks
- Hoe kan ik EXIF-gegevens bekijken?
- Hoe werkt de mobiele App van dit platform?Uitleg over EXIF-gegevens
Bij het uploaden en/of vertonen van de foto's worden de EXIF-gegevens (indien in het bestand aanwezig) standaard niet getoond. Als je de EXIF gegevens graag wilt zien is het aan te raden een plugin voor je internetbrowser te installeren. Deze plugins zijn gratis en zodra je met de muis over een foto heen gaat worden de gegevens zichtbaar.
Google Chrome: Exif Viewer Classic (meer info) of Exify (meer info)
Firefox: Exify (meer info)
Edge: Exif viewer (meer info)
Wil je de EXIF-gegevens direct onder je foto plaatsen en gebruik je Lightroom? Gebruik de LR/Mogrify2 plugin waarmee je EXIF-gegevens direct zichtbaar exporteert.
Marjolein Koole 11 maanden geleden geplaatst
Goedenavond,

Ik heb op 5 juni  de basiscursus fotografie gevolgd bij Ymke Myrthe  in Rotterdam en heb me vandaag aangemeld op dit forum. 
Helaas heb ik alleen toegang tot de bovenste vier items en niet tot de PIC-items.  Ik dacht dat ik daar ook toegang voor zou krijgen? 

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Groetjes,
Marjolein Koole 
reactie op @mjkoole:
Mark de Rooij (docent) Hi Marjolein,

Na het volgen vn de cursus of workshop krijg je naast de 4 bovenste items toegang tot een 'workshop groep' (dit item vind je bovenin het menu) in dit geval de groep Basiscursus Fotografie: https://pic.derooijfotografie.nl/boards/basiscursus-fotografie

De PIC-items zijn de onderdelen van onze fotoclub, de Photo Inspiration Club:
https://www.derooijfotografie.nl/photo-inspiration-club/

De onderste items behoren tot de gelijknamige online cursussen die we aanbieden:
https://www.derooijfotografie.nl/online-cursussen/#overzicht

11 maanden geleden

Beantwoorden

Carla van Driel-van Dillen 4 maanden geleden geplaatst
Goedemiddag, Het lijkt mij niet te lukken om een foto te uploaden. Ik heb een foto via exporteren in Lightroom verkleind naar 1500 pixels lange zijde, maar ik krijg de foto in in beeld als ik deze upload. Doe ik iets niet goed? Ik heb een foto geprobeerd toe te voegen aan mijn topic Even voorstellen en later ook in de fotogalerij, maar dit het ik weer verwijderd, want het had hetzelfde effect. Namelijk geen foto maar een klein vierkant blauw blokje. Help 😳
reactie op @carlavandriel:
Mark de Rooij (docent) Je krijgt de foto pas in beeld na het plaatsen van de reactie. Na het selecteren van de foto is dat onder het tekstveld waar je een reactie invoert alleen te zien als een soort van bijlage.  Zou je ook eens voor de zekerheid kunnen kijken of je een .jpg foto hebt en niet per ongeluk een ander bestandstype?
4 maanden geleden

Beantwoorden

Carla van Driel-van Dillen Gisteren heb ik twee andere foto’s geüpload. Hiermee lukte het wel. Denk die ene foto te groot is (zelfs na verkleinen van de lange rand tot 1500 pixels nog 1,3 mb). Het lijkt nu in ieder geval wel te lukken met andere foto’s. 
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Roos van Atten 4 maanden geleden geplaatst
Goedemiddag, Ik kan de opdrachten die bij de basiscursus horen niet meer vinden. Hoe kom ik bij die pagina?
reactie op @roosvanatten:
Gaya Parkins (docent) Hi Roos, je kan deze kan je hier vinden in de workshopgroep. Ik hoor graag of het gelukt is.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Roos van Atten Hallo, Het is niet dezelfde pagina waar ik eerst op was. Er stond bovenaan 'opdracht 1', 'opdracht 2' enz. Ik had zelfs een foto geüpload maar later weer verwijderd omdat ik een andere foto wilde uploaden. Nu kan ik deze pagina niet meer vinden, maar ik zou graag de opdrachten willen doen.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Roos van Atten Ik ben zojuist verder gegaan met de cursus en ik zie dat er daar een link staat naar de opdrachten! Ik kan het dus weer vinden.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Xanne Paulissen (docente) Dag Roos! Fijn dat je de cursus weer kunt vinden en weer verder kunt met de opdrachten! Veel succes en natuurlijk plezier! 
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 February 2021 om 16:18
Aantal lezers 1094
Aantal reacties 4