Uitleg - Reageren op foto's (video)

Laatste reactie 04/01/2021 09:02 door Ruth
· Markeren als ongelezen
Mark de Rooij (docent) 2 jaar geleden geplaatst
In deze video krijg je uitleg over hoe je op foto's van andere Photo Inspirators kunt reageren en hoe je een reactie op een reactie plaatst: 
Cor Iliohan 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb een vraag ik heb nu al drie keer foto’s geplaatst en in een reactie van een ander die mijn foto’s bewerkt zo dat ze er beter uit zien mag dat .ik hoor het graag .
reactie op @coriliohan:
Mark de Rooij (docent) Hi Cor,

Ja in principe wel. Ik zou het ook zeker zien als goed bedoelde hulp. Uiteraard hoef je het niet eens te zijn met dat de bewerking beter/mooier is (maar dat kan je met commentaar als tekst ook hebben). Neem de punten die je wel beter vindt mee, zodat je het de volgende keer zelf direct kunt toepassen.

Op deze manier leer je van elkaar en komt het je eigen fotografie ten goede ?

2 jaar geleden

Beantwoorden

Cor Iliohan Goedemorgen even een vraag ik had het al gedaan bij je week filmpje 
Je zegt dat je nu via topics bij cursus begin fotografie en gevorderde ik kan er niet in ik heb welnee cursussen gedaan of moet dat nog in gesteld worden al vast bedankt ?

2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) We zijn nog druk bezig met het overzetten, maar omdat je ook al PIC lid bent zal ik direct even instellen dat jij daar al in kunt. De online basiscursus en de online vervolgcursus zijn namelijk al volledig overgezet. 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Klaas Heij 2 jaar geleden geplaatst
Misschien een simpele vraag, maar toch. Hoe verklein ik snel de pixelgrootte om foto's te plaatsen?
reactie op @klaasheij:
Mark de Rooij (docent) Het is op verschillende manieren mogelijk. Op onze website vind je er een artikel over:
https://www.derooijfotografie.nl/snel-en-eenvoudig-je-fotos-verkleinen/

2 jaar geleden

Beantwoorden

Lucia de Goede 2 jaar geleden geplaatst
Hi,

Ik hoop dat dit de beste plek is om deze vraag te stellen. Het valt me op dat ik niet altijd een notificatie krijg als iemand op mijn reactie heeft gereageerd. Ik kwam er net bij toeval achter toen ik een foto aanklikte waar ik gister op heb gereageerd. Daarna heb ik bij nog een foto gekeken en daar was hetzelfde gebeurd. Dat vind ik wel jammer eigenlijk! Is daar een oplossing voor? Ik heb in mijn profiel alle notificaties aan staan.

Het valt me ook op dat ik van veel meldingen een mail krijg (handig!) maar niet van alles.

Groet Lucia
reactie op @luciadegoede:
Mark de Rooij (docent) In principe zou je altijd de e-mail moeten ontvangen, maar alleen als iemand een antwoord geeft op jouw reactie, via beantwoorden. Dus dan komt die reactie er 'gelaagd' onder te staan. Als je een melding wilt ontvangen voor iedere reactie in een topic dat jijzelf niet gestart bent, kun je bovenaan bij het topic 'E-mail notificaties' aanvinken (zie afbeelding).

Mocht dat niet helpen, het kan gebeuren dat enkele e-mails bij je ongewenste mails komen te staan. Dit hangt van de frequentie af waarop je notificatie e-mails ontvangt. Als dit er heel veel zijn dan kan het als spam gezien worden. In dat geval kun je het best het verzendadres als veilig markeren. 

Mocht je toch nog gevallen tegenkomen waarvan je een e-mail gemist hebt, stuur het even per e-mail naar ons inclusief de topic linkjes. 


2 jaar geleden

Beantwoorden

Lucia de Goede Oké, bedankt!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Tanya Biezeno 2 jaar geleden geplaatst
Hallo Mark, ik vind het nog steeds erg jammer dat er op de homepage geen foto's zichtbaar zijn. Ik vind het nu echt zoeken hoe ik bij een overzicht kom van geplaatste foto's. Ik merk dat ik daardoor eigenlijk nog heel weinig de PIC open en dus ook minder geïnspireerd word door de PIC. In het verleden keek ik bijna dagelijks even naar de nieuw geplaatste foto's.  Blijft de website zo of komen de foto's weer zichtbaar op de home page (wat ik hoop natuurlijk ?)? 
reactie op @tanyabiezeno:
Mark de Rooij (docent) Hi Tanya,

De reden dat het uitstaat is omdat er ook foto's tussen zitten van onze basis- en vervolgcursisten en als je die cursus niet gevolgd hebt dan kun je wel op de foto klikken, maar krijg je de melding dat je geen toegang hebt. Dat werkt ook niet fijn, want dan is het vanuit de rij met afbeeldingen gokken welke afbeelding je wel kunt bekijken en welke niet. 

Het overzicht van laatste foto's is overigens wel nog heel makkelijk te bereiken hoor. Je kunt namelijk als je naar Je mooiste foto's gaat per categorie de laatste foto's zien (zie afbeelding). 

Eventueel kun je natuurlijk ook een categorie opslaan als bladwijzer in je internetbrowser. Als je dat bijvoorbeeld doet met de categorie In de natuur dan hoef je alleen de bladwijzer te openen en je bent direct op de gewenste pagina.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Tanya Biezeno Ha Mark, bedankt voor je reactie. Ik heb je beide suggesties uitgeprobeerd en datt werkt allebei goed. Veel makkelijker te vinden nu. Bedankt voor je tips.
Groetjes, Tanya

2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Fijn om te horen Tanya. Veel fotograie- en PIC plezier weer ?
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Cor Iliohan 1 jaar geleden geplaatst
Goedemiddag even een vraag als ik de foto’s bekijk en ik ga na beneden gaat er een radertje draaien maar ik krijg geen andere foto’s te zien het hoort wel volgens mijn ik heb een iPad ik hoor het graag als vast bedankt 
reactie op @coriliohan:
Mark de Rooij (docent) Dit heeft te maken met dat er nieuwe foto's ingeladen worden. Het kan zijn dat iemand per ongeluk een foto niet verkleind heeft en deze dus groot geupload heeft. Hierdoor wordt de laadtijd langer. 

Ik ga met de ontwikkelaars kijken of foto's die geupload worden op de een of andere manier automatisch verkleind kunnen worden, zonder dat de kwaliteit hard achteruit gaat. 

Grote kans dat je vandaag (of later deze week) en in een andere categorie dit probleem niet hebt, want de foto zal in 1 specifiek moodboard geupload zijn. 

1 jaar geleden

Beantwoorden

Ruth Jochems 1 jaar geleden geplaatst
Goedenavond, als ik wil reageren op een reactie dan klik ik, zoals in de video aangegeven, op beantwoorden onder de betreffende reactie,  maar dan komt mijn bericht toch onderaan te staan en dus niet direct onder de reactie. Eerder lukte dit wel. Moet het nu misschien op een andere manier? Alvast bedankt. 
reactie op @ruth:
Mark de Rooij (docent) De manier is nog steeds hetzelfde. Als je op het 'beantwoorden' icoontje klik, kijk dan even of het bericht waarop je reageert bovenin het tekstvak staat. Dat is namelijk het teken dat je dat bericht "quote" (zie bijlage).

Misschien dat de 'beantwoorden' knop een keertje niet werkte?
Mocht het continu terugkomen, laat mij even weten met welke internetbrowser je werkt en of je Windows of Mac gebruikt.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Ruth Jochems Beste Mark, het bericht waarop ik reageer staat er inderdaad boven en daardoor lijkt het ook goed te gaan. Als ik vervolgens op plaats reactie klik, komt het toch onderaan te staan. Ik zal het vandaag nog een keer proberen. Ik gebruik Windows en als browser Google Chrome. 

Grappig bij dit bericht is het dus wel goed gegaan. Ik probeer het straks nog even bij de foto, waar ik het gisteren probeerde.

Inmiddels bij de foto geprobeerd en daar lukt het nog niet.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Het lijkt bij de foto's inderdaad niet te werken. Ik ga dit melden bij de ontwikkelaars. Bedankt voor het melden van deze fout.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Ruth Jochems Ok, graag gedaan.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 November 2019 om 13:51
Aantal lezers 307
Aantal reacties 7