Vragen over dit platform

Laatste reactie 25/01/2021 17:12 door Mark
· Markeren als ongelezen
Mark de Rooij (docent) 2 jaar geleden geplaatst
Heb je vragen over het platform van de Photo Inspiration Club? Stel ze hier :-)
esther van elburg 2 jaar geleden geplaatst
Was benieuw waar intro filpje stont en wat met pixels kan 
reactie op @esthervanelburg:
Mark de Rooij (docent) Hoeveel pixels je kunt verdienen voor welke actie kan je hier vinden:
https://pic.derooijfotografie.nl/conversations/actief-zijn-pixels-verdienen

In principe zullen we de meest actieve leden uiteindelijk gaan belonen met leuke extra's of kortingen. Wat dit gaat zijn zullen we komende maand (in augustus) bekendmaken. In het community overzicht zie je aan de rechterzijde een 'leaderboard' waarin de meest actieve leden van de maand staan. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Snijder 2 jaar geleden geplaatst
Heb ik goed begrepen dat de exif-gegevens niet meer worden vermeld bij het plaatsen van een topic? Het levert m.i. wel goede info op. Ben benieuwd.
reactie op @jansnijder:
Mark de Rooij (docent) Ze komen inderdaad niet automatisch bij de foto te staan indien die gegevens in het JPEG bestand aanwezig zijn. Het is helaas geen optie in dit systeem. EXIF gegevens hebben enerzijds wel het gevaar van het klakkeloos overnemen van instellingen, terwijl de camera (met type sensor) en lichtomstandigheden heel anders kunnen zijn in jouw situatie.

Uiteraard kunnen de instellingen wel in de beschrijving van de foto genoemd worden (als uploader). Mochten ze ontbreken en je wilt ze echt weten, dan kun je het altijd nog even vragen door op de foto te reageren. Zo'n reactie gaat dan misschien ook direct gepaard met een toelichting op de instellingen. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Snijder Bedankt voor de toelichting
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Diana van Meerveld 2 jaar geleden geplaatst
Hallo, even mijn eerste bevindingen met dit nieuwe platform: 

1. Ik mis de Exif-gegevens ook. 
2. De foto's worden niet groot meer weergegeven, dus blijven beperkt tot het kader waar ze in staan. 
3. Als je een opmerking of beoordeling bij een foto geeft, dan krijg je eerst een melding dat je onvoldoende karakters hebt ingevuld. Het bericht wordt dan toch geplaatst, maar het lijkt net of dat niet gedaan is. Pagina's worden dus niet direct geupdatet. Je ziet het resultaat pas als je eerst naar Home page gaat en weer terug.
4. Je kunt zelf onder "Uitleg photo inspiration club" nieuwe topics starten en weer verwijderen. Is het de bedoeling dat wij (als gebruikers) dat zelf ook kunnen? 
5. Wat is een streak (zie ik staan in mijn profiel)?

Als ik e.e.a. verkeerd doe, hoor ik het ook graag :-)

Oh ja, en verder: hartstikke leuke site! Complimenten!
reactie op @dianavanmeerveld:
Mark de Rooij (docent) Dankjewel Diana, hier komen de antwoorden.

1. Die komen er standaard niet bij te staan. Zie mijn eerdere reactie op Jan. EXIF gegevens klinken soms leuker dan dat ze zijn. Los daarvan is het dus niet een functionaliteit in dit systeem, maar je kunt ze natuurlijk altijd bij het uploaden er even bijzetten.

2. Dat klopt. Ik ben het ermee eens dat het niet super groot is, maar gelukkig wel groot genoeg om de foto goed te kunnen zien en er iets van te zeggen. 

3. Krijg je de opmerking dat er onvoldoende karakters ingevoerd zijn altijd? Ik heb dit bericht nog niet gezien en krijg het zelfs niet te zien als ik een reactie van 1 letter invul. 
Verder is de werking dat de reactie geplaatst wordt (je gaat inderdaad terug naar de home), maar je krijgt dan rechts onderin te zien dat je 3 pixels verdiend hebt door een reactie achter te laten. Dat is een bevestiging van het plaatsen. 

4. In ieder onderdeel kun je in principe topics starten. Dat mag ook als het niet thuis hoort in andere topics :-) Controleer dat wel eerst goed om een wildgroei te voorkomen. Dit is voor ons ook even aankijken hoe het gaat.

5. Een streak is het aantal dagen achter elkaar dat je actief bent geweest op de community :-)

2 jaar geleden

Beantwoorden

Diana van Meerveld Hi Mark, dank voor je reactie. Ja, vanmiddag bij alles wat ik plaatste kreeg ik die melding. Vanavond lijk ik er geen last meer van te hebben. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Heel misschien dat het een tijdelijke storing is geweest of iets dergelijks. Mocht je het weer krijgen, laat het even weten. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Diana van Meerveld Hi Mark, toch nog even over die grootte. Als ik via de homepage kies voor "Deel je mooiste foto's" en daar een foto aanklik, dan blijft de foto in het frame staan, ook als ik er op klik. Ga ik echter vanuit "Mijn topics" via het aanklikken van het bewuste topiclinkje naar de foto en ik klik erop, dan wordt deze wel groter (en zie ik gelijk de ruis op mijn foto :-)). Wat is dan het verschil tussen het ene en het andere? 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Als de foto direct opent in het frame is het een soort van snelweergave van de foto. De foto wordt dan relatief klein weergegeven. Als je de foto als 'topic' opent dan zie je in principe dezelfde foto, maar iets groter en je kunt er inderdaad op klikken voor een grotere weergave. Afhankelijk van de resolutie waarmee de foto geupload is (en de kwaliteit van je beeldscherm) kan de kwaliteit misschien iets minder goed ogen.

Ik gaf het advies om foto's te uploaden met 1500 pixels aan de lange zijde. Voor mij gaf dat tijdens het testen goede resultaten, maar experimenteer gerust met iets grotere foto's, zoals 2000 pixels aan de lange zijde.  

2 jaar geleden

Beantwoorden

Hugo Heijker Ik hoop van harte dat de foto's zo snel mogelijk wat groter getoond kunnen worden. Persoonlijk vind ik het huidige formaat te klein om een foto goed te kunnen beoordelen.
Als ze nog bij "Nieuwste" staan kun je ze wel groot bekijken.
Dus heel moeilijk zou een update niet moeten zijn.

Groet Hugo

2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Ingrid Smit 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb dezelfde vragen als Diana, vooral punt 1, 3 en 5. Verder benieuwd hoe / waar je kunt zien wie je foto heeft geliked. altijd leuk om te zien.

reactie op @ingridsmit:
Mark de Rooij (docent) Goede aanvullende vraag. Nee die optie zit er niet in. 

Waardevolle ontbrekingen noteer ik overigens en geef ik als suggestie door aan de ontwikkelaars. Gezien het systeem voor meerdere clubs/communities in andere gebieden gebruikt worden geeft het geen garantie dat ze het doorvoeren. Het is het proberen in ieder geval waard :-)

2 jaar geleden

Beantwoorden

Monique Bouw-van Houten 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb vanmorgen mijn foto bij #56 beweging geplaatst maar kom hem bij het overzicht niet tegen. Ben ik iets vergeten?
reactie op @moniquebouw:
Mark de Rooij (docent) Ik zie je foto ook niet. Ik durf niet te zeggen wat er fout gegaan is. Zou je het nog eens kunnen proberen? 

Als je foto groot is (in MB's) dan kan het uploaden even duren. Verklein de foto dus bij voorkeur even. 1500 tot 2000 pixels aan de lange zijde is voldoende voor een goede weergave.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Monique Bouw-van Houten Dank voor je reactie en.... het is gelukt?
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Christien Woldringh 2 jaar geleden geplaatst
Verschillende leden van Photo Inspiration Club zijn ook lid van DFotoforum. Kunnen wij gebruik blijven maken van Dfotoforum met het zelfde lidmaatschap als PIC? Of gelden er nu andere condities, zoals een abonnement nemen op Dfotoforum. Blijft Dfotoforum bestaan? Groet, Christien
reactie op @christienwoldringh:
Mark de Rooij (docent) Je kunt Dfotogroep gewoon blijven gebruiken, hoewel alle activiteiten van de Photo Inspiration Club hierheen verschuiven. Op dit platform zijn het echt alleen de leden van de fotoclub onderling. Daarnaast kan je hier ook meer activiteit verwachten gezien dat beloond wordt met punten (pixels). 

We weten nog niet helemaal zeker wat er met Dfotogroep op de langere termijn gaat gebeuren, maar er is een mogelijkheid dat het gaat verdwijnen gezien er te weinig interactie is. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Christien Woldringh Dank je wel voor de informatie. Groet, Christien
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Ingrid Smit 2 jaar geleden geplaatst
Waar kan ik zien welke foto's ik al heb gedeeld?  Ik heb al van alles geprobeerd, maar ik zie het niet ☺️
reactie op @ingridsmit:
Yvonne van Leeuwen Hier was ik ook naar op zoek Ingrid, dus ik lees graag mee met het antwoord wat je krijgt. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Het is er momenteel niet in, maar ik noteer dit ook als punt van verbetering. Het zou inderdaad een mooie toevoeging zijn. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Ingrid Smit super Mark!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Adri Rovers @ingridsmit Wat je kunt doen is je geüploade foto's als favoriet aanmerken. Onder Mijn topics (menu zichtbaar als je op je profiel staat) staan ze dan onder Favorieten.
Is dat een oplossing?

2 jaar geleden

Beantwoorden

Ingrid Smit Beste Adri, wat een goede tip, het is gelukt, dan je wel!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
esther van elburg 2 jaar geleden geplaatst
Hoi ik ben opzoek naar voorgaande foto uitdaging
Ik ga oppad en wil graag opdracht om creatief te fotograferen. Dus waar ik alle voorgaan opdracht te vind zijn. Groetjes 
Esther van Elburg 
reactie op @esthervanelburg:
Mark de Rooij (docent) Alle voorgaande opdrachten vind je in het overzicht terug van het 'FotoUitdaging' board:
https://pic.derooijfotografie.nl/conversations/fotouitdaging-overzicht-nieuws

2 jaar geleden

Beantwoorden

marcella Pelle 2 jaar geleden geplaatst
Ja dat was ook mijn vraag vorige week vond ik nog een hele lijst met de oude foto uitdagingen en nu kan ik hem nergens meer vinden.
reactie op @marcellapelle:
Mark de Rooij (docent) Als je naar 'FotoUitdaging' gaat, vind je daar 3 topics met een punaise. 1 daarvan heet: FotoUitdaging Overzicht & Nieuws

Daarin staat de hele lijst met opdrachten van de afgelopen maanden :-)

2 jaar geleden

Beantwoorden

Joke Kerkhoff 2 jaar geleden geplaatst
ik heb problemen met het uploaden van mijn profielfoto. Na diverse pogingen heb ik hem eerst nogmaals verkleind. maar desondanks krijg ik na ong, 38% upload, de melding, dat deze site momenteel niet bereikbaar is. Ik heb het gisteren en vandaag op diverse tijdstippen geprobeerd.
Groetjes joke kerkhoff
reactie op @jokekerkhoff:
Mark de Rooij (docent) Ik zie inmiddels wel een profielfoto staan naast je bericht. Is het inmiddels gelukt? Zo niet, laat even weten hoeveel pixels de foto heeft (horizontaal en verticaal) en wat de grootte is :-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Joke Kerkhoff Ja hoor, het is gelukt. ik heb mijn computer opnieuw opgestart en daarna ging het beter; ook met mijn leukste foto's erop zetten. het is even wennen, maar dat komt vast wel weer goed. verder lekker overzichtelijk en uitgebreid.?
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Hugo Heijker 2 jaar geleden geplaatst
@marcellapelle​, @esthervanelburg
Hier vind je de oude opdrachten.
https://pic.derooijfotografie.nl/conversations/fotouitdaging-overzicht-nieuws
Marijke Zandkuijl 2 jaar geleden geplaatst
Dat is wel even omschakelen hoor deze nieuwe manier van werken.....
Ik vind het erg jammer dat de exifgegevens niet meer automatisch bij de foto's worden geplaatst. ik leer er veel van door naar foto's van anderen te kijken en te weten hoe de foto is gemaakt en met welk type camera.
De andere veranderingen zullen op den duur wel wennen. ?
reactie op @marijkezandkuijl:
Mark de Rooij (docent) Ik snap je punt. Ik ga lobbyen en mijn best doen. 
Maar zoals ik eerder aangaf kunnen er zoveel factoren zijn die de gekozen instellingen beïnvloed hebben dat je zonder toelichting er eigenlijk geen conclusies uit kan trekken. Dus kijk daar mee uit :-)

2 jaar geleden

Beantwoorden

Wilma Hoven 2 jaar geleden geplaatst
Ik lees veel vragen over exif gegevens.
En zie soms ook deze gegevens bij een foto staan hier op het platvorm.
Maar het is toch ook “ belangrijk” op welke stand M AV TV of P(canon).
Lijkt mij ook iets meer te zeggen over de foto.
Of zie ik dat verkeerd.?
reactie op @wilmahoven:
Mark de Rooij (docent) Dat zou inderdaad ook een gegeven moeten zijn dat er dan bij moet staan (en dat ontbreekt vaak). Als je puur op diafragma, sluitertijd en ISO-waarde afgaat van een foto die je gezien hebt, dit vervolgens zelf instelt, en een vergelijkbaar onderwerp fotografeert... de kans dat het goed gaat is klein, omdat je met een andere hoeveelheid licht te maken hebt. En wat doe je dan? Als je altijd instellingen overneemt dan weet je niet hoe je dit moet oplossen. 

Mijn doel is om in de komende maanden is om in deze community, maar ook op mijn website en in het fotografieboek dat ik zal uitbrengen, de focus meer te leggen op het 'echt' begrijpen van wat je doet i.p.v. instellingen overnemen in de hoop dat het dan ook voor je werkt. In welke situatie dan ook :-)

2 jaar geleden

Beantwoorden

Wilma Hoven Jal....zo zie ik het nl ook.2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Joke Kerkhoff 2 jaar geleden geplaatst
ik heb 6 0f 7x geprobeerd, via de foto uitdaging, om een foto te uploaden. Van alles geprobeerd, nogmaals je filmpje bekeken, uitgelogd en op nieuw ingelogd, computer opnieuw opgestart, foto verkleind, eerst de foto geupload, als laatste de foto geupload en ga zo maar door. Ik ben nu moedeloos en het plezier gaat er zo af. Sorry, maar zo is het op dit moment.
reactie op @jokekerkhoff:
Mark de Rooij (docent) Ik snap dat het frustrerend is als het niet werkt. Had je wel een titel en beschrijving bij de foto ingevuld? Dat is namelijk wel nodig om een foto te kunnen uploaden.

Mocht je dat ook gedaan hebben, mail de foto even naar support@derooijfotografie.nl o.v.v. dat het uploaden van de foto niet lukt. We kunnen dan even kijken of we iets vreemds zien. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Jack Berlo 2 jaar geleden geplaatst
Als mijn foto's worden becommentarieerd krijg ik daar nooit enig bericht van, zodat ik eventuele vragen ook niet kan beantwoorden of anderszins kan reageren. Ik vraag mij dan ook af hoe anderen dat doen.
reactie op @jack:
Mark de Rooij (docent) Hi Jack,

Via je gebruikersnaam (rechts bovenin) kan je naar 'Instellingen' gaan om de notificaties (e-mails) die je wilt ontvangen te beheren. Misschien dat daar het nodige uitstaat terwijl je toch graag een e-mail wilt ontvangen als er gereageerd wordt op een foto. 

Controleer ook voor de zekerheid even je ongewenste berichten. Misschien dat het daar terecht gekomen is?

Verder zit er binnen het platform ook een notificatie systeem ingebouwd (een beetje zoals dat bij Facebook werkt). Bovenin zie je een belletje en daar vind je de laatste notificaties die te maken hebben met jouw geplaatste foto's of reacties. 


2 jaar geleden

Beantwoorden

Jack Berlo 2 jaar geleden geplaatst
Er is niets terecht gekomen in de map ongewenste berichten of de spam map en bij "instellingen"
staat alles betreffende notificaties op "aan". 
Maar goed, mogelijk heeft alleen al het er naar kijken het probleem opgelost. We gaan het zien.
In elk geval bedankt voor je reactie.
reactie op @jack:
Mark de Rooij (docent) Dat is vreemd. info@derooijfotografie.nl toevoegen aan de lijst met veilige afzenders zou ook nog kunnen helpen. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) 2 jaar geleden geplaatst
Foto's zijn groter te bekijken als je naar de categorie (zoals "FotoUitdaging" of "Je mooiste foto's") gaat en vervolgens in de lijst op de titel van de foto klikt. Je komt dan in het 'topic' van de foto terecht. Daar heb je nog de mogelijkheid op de foto te klikken waardoor de foto nog iets groter weergegeven wordt. 
Olga Schraven 2 jaar geleden geplaatst
Ho Mark,

Klopt het dat je niet meer direct onder de reacties  kunt reageren, ik bedoel, direct onder 1 reactie? Ik mis dat wel! Vindt het handiger en persoonlijker.
Of doe ik iets verkeerd?

En wat ik al vanaf het begin merk, is dat reacties niet gemeld worden in mijn berichten? Wel de likes of als ik getagd ben. Ik vindt dat vervelend, omdat je niet ziet of iemand nog gereageerd heeft op je reactie. Ik moet dan echt zoeken waar ik ook al weer wat onder gezet heb....Zo hou ik het dan maar in de gaten, maar grote kans dat ik niet alles meer weet waar ik gereageerd heb. En het kost veel tijd om het te zoeken.

Gr. olga
Christien Woldringh 2 jaar geleden geplaatst
Het is mij ook sinds gisteren opgevallen dat ik niet meer een reactie kan beantwoorden. Het zwarte pijltje om te antwoorden wordt niet meer weergegeven in de meeste gevallen. Soms zie ik het pijltje wel. Is er iets veranderd? Groet, Christien
reactie op @christienwoldringh:
Mark de Rooij (docent) Het klopt dat je het nu niet meer ziet, maar ben er ook niet blij mee. Het was mij opgevallen dat je vanuit de ‘popup’ weergave bij een foto de reactie op een reactie niet zag, terwijl dat wel zichtbaar was als je de foto als topic opende.

Dat heb ik netjes gemeld bij de makers van de software die een wijziging hebben doorgevoerd met als resultaat dat je helemaal niet meer een reactie op een reactie kunt plaatsen.

Daar heb ik inmiddels een klacht over ingediend, want ik vind het een essentieel onderdeel.

Je kan nog wel mensen taggen met een @ gevolgd door de gebruikersnaam, maar om de discussies overzichtelijk te houden is een reactie op reactie simpelweg de beste oplossing.

Ik blijf er dus achteraan gaan.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) De reactie op reacties komen terug heb ik inmiddels vernomen (alleen onder foto's was die optie weggehaald).

De suggestie van Hugo zal ik ook doorgeven, dat is zeker gebruiksvriendelijker :-)

2 jaar geleden

Beantwoorden

Tom Geestman En wat dacht je er van dat sinds 20-9 de foto's automatisch verkleind worden tot 710 pixels Lange zijde?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Ik ben hiervan op de hoogte en ben er ook niet blij mee. Het is momenteel onder de aandacht bij de ontwikkelaars. Ze hebben dit doorgevoerd om het hele platform sneller te maken (dat is ook het geval als je foto's verkleind), maar verkleinen tot 710 pixels is voor onze community te klein. Om die reden heb ik het verzoek neergelegd om dit instelbaar te maken door de admin, zo kan iedere eigenaar van een community dit zelf bepalen. 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Hugo Heijker 2 jaar geleden geplaatst
Emoticons zijn niet meer aanwezig.
Voorbeeld foto's plaatsen als reactie is ook niet meer mogelijk.
In plaats van vooruitgang, gaan we achteruit.
reactie op @hugoheijker:
Mark de Rooij (docent) Ik zag dat ook even 1 dagje niet, maar zie dat het nu wel weer beschikbaar is ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hugo Heijker 2 jaar geleden geplaatst
Ook heel irritant dat je bij een lang topic eerst weer helemaal omhoog moet scrollen om bij het sluitkruisje te komen.
Van mij mag er onderaan ook een bij komen. En als dat niet kan zou een muisklik ernaast voldoende moeten zijn om te sluiten.
reactie op @hugoheijker:
Mark de Rooij (docent) Inmiddels is er onderaan ook een kruisje toegevoegd ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Christien Woldringh Fijn Mark, dat alles geregeld is! Groet, Christien
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Christien Woldringh 2 jaar geleden geplaatst
Wij houden het in de gaten Mark, succes met de klacht bij de makers van de software> Groet, Christien
Alie Veen 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Mark, Waar kan ik de toelichting op de foto challange vinden?
Zie aan de inzendingen wel wat het onderwerp is, maar heb dit schijnbaar gemist.

Alie
reactie op @alieveen:
Mark de Rooij (docent) Je kunt aanmelden via de onderstaande pagina:
https://www.derooijfotografie.nl/foto-challenge/

Je krijgt de opdrachten dan via de e-mail. Dit onderdeel is ter promotie van de Photo Inspiration Club, maar clubleden mogen uiteraard ook meedoen ?

2 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Droog 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben begonnen met de cursus slides-online bij de Rooij Fotografie en heb daarbij 3 maanden gratis het lidmaatschap van de Photo Inspiration Club er bij gekregen maar ik probeer van alles maar ze zeggen dat ik geen toegang heb op deze club. Wat doe ik verkeerd?

Vriendelijke groet Jan Droog.
reactie op @jandroog:
Mark de Rooij (docent) Hi Jan,

Als het goed is heb je een e-mail ontvangen over de 3 gratis maanden toegang waarin ook een knop zit om je ontvangen maanden te verzilveren. Je komt dan in een scherm terecht waar je dat kunt doen.

Mocht je die e-mail niet meer hebben of mocht het niet lukken, stuur even een e-mail naar support@derooijfotografie.nl en dan helpen wij je verder. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Droog 2 jaar geleden geplaatst
Oké sorry ik had het antwoord nog niet gelezen het is voor mij allemaal nog nieuw en computers heb ik ook een beetje moeite mee maar dat komt goed. Ik ga er naar kijken.
Wim Steensma 2 jaar geleden geplaatst
Heel vreemd hoe de site momenteel de foto's presenteert.
Als ik naar het board van de clubdag ga zie ik daar ook veel andere foto's tussendoor, o.a In de stad en Fotochallenge. Het is dan niet echt overzichtelijk. 
reactie op @wimsteensma:
Mark de Rooij (docent) Ik heb het gezien en gemeld bij de technische mensen. Het lijkt alleen bij de foto's van de clubdag te gebeuren. Heel vreemd.
Mochten ze geen oplossing vinden dan ga ik proberen een nieuw onderdeel voor de clubdag foto's aan te maken en zal ik de reeds geuploade foto's handmatig overzetten naar dit nieuwe onderdeel. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Marjon van den Broek 2 jaar geleden geplaatst
Ook staan er foto's (Topics) dubbel in.
reactie op @marjonvandenbroek:
Mark de Rooij (docent) Dit probleem is inmiddels opgelost. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marijke Zandkuijl 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Mark, ik zie mijn ingezonden foto's niet meer terug op het overzicht van de fotoclubdag van 2november. Ze staan wel bij mijn 'mijn topics'.
Groet, Marijke
reactie op @marijkezandkuijl:
Mark de Rooij (docent) Hi Marijke,

Je foto is er nog wel, maar ze worden in het overzicht niet allemaal ingeladen. Je ziet nu als je naar beneden scrollt het 'laden' icoontje verschijnen. Daarna verdwijnt het zonder dat er nieuwe foto's tevoorschijn komen. Daar wordt momenteel aan gewerkt, dus hopelijk is het snel opgelost. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Pieter Gellings 2 jaar geleden geplaatst
Er is hierboven al het nodige geschreven over EXIF gegevens. Nu heb ik een bijkomende vraag. Op mijn browser (Mozilla Firefox) heb ik een plug-in geïnstalleerd die als ik rechts klik op een foto een optie kan kiezen om de EXIF gegevens in een apart venster te laten zien (alles wat met de file wordt meegegeven, dus ook de opnamestand en evt. belichtingscompensatie). Alleen als je foto's hier oplaadt dan wordt deze EXIF informatie gestript. Het zou interessant zijn om te kijken of het mogelijk is om met de forum software de EXIF informatie niet meer uit de file te strippen zodat hij nog zichtbaar is voor degenen die daarin geïnteresseerd zijn.

Nog een tip, er is ook een plug in voor Mozilla Firefox die je de optie geeft (na rechts klikken op de foto) om het histogram te zien. Kan soms ook nuttig zijn als je een foto technisch probeert te evalueren.
reactie op @pietergellings:
Mark de Rooij (docent) Hi Pieter,

Bedankt voor het doorgeven. Ik zal eens informeren wat de reden is dat de EXIF uit de eigenschappen van de foto gehaald wordt. Waarschijnlijk is het een 'standaard' procedure bij het verkleinen van de foto, maar de EXIF zelf zal niet zoveel ruimte innemen. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Marjon van den Broek Als je in Photoshop 'exporteren als' doet dan worden de exif gegevens sowieso niet aan de Jpeg toegevoegd. Dat ligt dus niet aan het forum. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Pieter Gellings Beste Marjon, Ik doe geen "exporteren als" uit photoshop, maar gewoon exporteren uit Lightroom. Bij al mijn foto's zit de exif er gewoon bij en als ik dezelfde foto's laat zien op andere fotofora kan ik de exif ook zien door er rechts op te klikken en dan de exif viewer te selecteren. Alleen hier lukt het niet omdat de forumsoftware van de photoinspirationclub alsnog de exif stript. Het komt dus wel degelijk door dit forum.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Maurice Tijhuis 2 jaar geleden geplaatst
Hi Mark, even een vraag. Ik merk dat ik goede suggesties krijg om verbeteringen te maken in LightRoom, zoals kleurcorrectie, uitsnede, formaat, belichting etc. Ik zou na het doorvoeren van de aanpassingen de foto willen bijwerken, zodat de verbeterde versie zichtbaar is voor iedereen en niet langer de foto die ik in eerste instantie heb geplaatst. Kan ik de originele foto alsnog vervangen door de verbeterde versie?

Verder zou ik ook voorstander zijn van het tonen van de EXIF-gegevens. We zijn hier allemaal mensen met bovenmatige interesse in fotograferen, waaronder ook de technische kant met instellingen, type camera, lens etc.

Met vriendelijke groet!
Maurice.
reactie op @mauricetijhuis:
Adri Rovers De oorspronkelijke foto moet juist blijven staan vind ik. De uiteindelijke nieuwe versie dan ook in dat topic zetten, zodat je foto's kunt openen en ook kunt vergelijken.

Soms ook mooi (leer) proces hoe uiteindelijk de nieuwe versie tot stand is gekomen, waar anderen van kunnen leren. 

Misschien wel handig dat de uiteindelijke versie bij de eerst geplaatste kan komen staan, wat nu niet het geval is. 
Net uitgetest en de nieuwste versie kun je wel plaatsen bij de oorspronkelijke foto.
Ik deed het zo (zie bijlage): Ga via Mijn topics naar Topic bewerken en via cameraatje kun je de foto erbij zetten. Misschien een idee.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Ik denk zelf ook dat het juist mooi is om de oude versie te laten staan om vervolgens de vooruitgang duidelijk zichtbaar te hebben. Volgens mij kun je de 1e post bewerken en daar een extra foto aan toevoegen (weet niet 100% of dat zo is), maar als het verder naar beneden pas zichtbaar is dan is wel weer duidelijk dat het een verbetering is naar aanleiding van de reactie van ..... {de reactie erboven}. 

@mauricetijhuis​ je punt betreft EXIF snap ik. Echter is dit platform ontwikkeld voor veel verschillende doeleinden (niet alleen voor fotografie) en zit deze optie er niet in. Diverse leden zetten het er wel bij het uploaden van hun foto bij. Kijk wel uit met het bekijken van EXIF gegevens, want het zegt natuurlijk ook niet alles. Zo maak je al snel een andere keuze voor je diafragma instelling als je een fullframe camera hebt (t.o.v. een camera met een APS-C sensor). Mochten de instellingen er niet bijstaan en je echt afvragen wat de instellingen waren dan kun je dat natuurlijk ook nog even navragen bij het clublid. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Maurice Tijhuis Dank je voor je snelle reactie. Ik snap dat de functie niet beschikbaar is. Ik zou EXIF gegevens nooit gebruiken om te kopieren, de situatie is immers anders, het licht is anders, het materiaal is anders... dat heeft volgens mij dus nooit zin. Het is gewoon leuk om te zien. Op andere grote foto sites staat het er vaak bij en ik vind het interessant. Maar goed, het zit er niet in.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Adri Rovers Heel in het begin werden exif gegevens wel zichtbaar. Bij het uploaden worden al een hele tijd de exif niet meer meegenomen.

Exif kunnen soms wel verklaren waarom er iets niet klopt in de foto. Kopiëren is inderdaad weinig zinvol.

Uploaden getest, zie mijn reactie hierboven.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Maurice Tijhuis Ik heb de upload ook al gedaan. Er komt dan een kleinere versie bij te staan. Dank je!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Arie van Ledden @mauricetijhuis​, @adrirovers​, een heel goed idee. De verbeterde versies van foto's naast het origineel plaatsen, daar leer ik van! En EXIF gegevens, graag.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Arie van Ledden 2 jaar geleden geplaatst
Goedemiddag. Ik ben nieuw op deze site en ik heb 2 weken geleden foto's ge-upload voor challenge 1. Volgens de site zou ik elke vrijdag een mail ontvangen met daarin de opdracht voor challenge 2, 3 en 4 maar al wat er gebeurt ... er komen geen mails. Ook niet na mijn vragen per mail aan de redactie. Weet iemand wat ik verkeerd doe of nog kan doen om de opdrachten te krijgen?
reactie op @arievanledden:
Mark de Rooij (docent) Goedenavond Arie,

Dat is heel vreemd. Zou je eens bij de ongewenste e-mails kunnen kijken? Ik zie dat vandaag (rond 15u) opdracht 2 en 3 verzonden zijn.

Aangezien je ook aangemeld hebt voor de gratis mini cursus fotografie kan het zijn dat de mails bij ongewenst/spam komen omdat de frequentie vrij hoog ligt.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Theo van Houdt 2 jaar geleden geplaatst
1 Waar kan ik iets vinden over Groepen: Ga samen op stap? Als ik deze topic aanklik is er geen info beschikbaar.
2 Als ik op de naam van iemand klik zie ik zijn topics maar geen overzicht van de geplaatste foto's, ik kan die alleen zien als ik iedere individuele topic aanklik, terwijl niet alle topics zichtbaar zijn. Is dat correct of is hier een andere oplossing voor?
reactie op @theovanhoudt:
Xanne Paulissen (docente) Hi Theo! Goed dat je de vragen stelt!

1. Groepen is inderdaad verborgen wanneer je nog niet lid bent. Wanneer je op “meer” klikt komen ze normaal gesproken wel tevoorschijn. Zoniet, dan kan ik je altijd een directe link sturen voor de betreffende provincie(s), waar je jezelf bij zou willen aansluiten.

2. Het inzien van geplaatste fotos van een gebruiker is nog niet beschikbaar. Wel kun je binnen je eigen profiel zien in welke topics je actief bent, en daar zitten ook de topics tussen die jij gestart bent met een foto.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Theo van Houdt Beste Xanne,
Graag de groepen voor zuid holland en brabant voor mij zichtbaar maken, ook met meer krijg ik met geen mogelijkheid iets te zien.
Al vast bedankt,
Theo

2 jaar geleden

Beantwoorden

Xanne Paulissen (docente) Hey Theo! Het probleem lijkt zich bij meerdere leden voor te komen. Wellicht dat de volgende links jou helpen deel te nemen aan de groepen: https://pic.derooijfotografie.nl/boards/noord-brabant en https://pic.derooijfotografie.nl/boards/zuid-holland
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
🔥 Adri Rovers 2 jaar geleden geplaatst
@xannepaulissen en @markderooij De groepen zijn ook voor mij (weer) niet zichtbaar. 
Christien Woldringh 2 jaar geleden geplaatst
@xannepaulissen en @markderooij en @adrirovers  Voor mij zijn de groepen ook niet meer zichtbaar.
Xanne Paulissen (docente) 2 jaar geleden geplaatst
@adrirovers​, @christienwoldringh​. Situatie voorgelegd aan de ontwikkelaars. We hopen zo spoedig mogelijk een reactie van te ontvangen. ?
Mark de Rooij (docent) 2 jaar geleden geplaatst
@adrirovers@christienwoldringh@theovanhoudt​ en de rest natuurlijk :-)
De groepen zouden nu weer zichtbaar moeten zijn. 
Christien Woldringh 2 jaar geleden geplaatst
Ja, dat klopt! Ze zijn weer zichtbaar. Dank je wel voor de moeite @markderooij​. Groet Christien 
Rosina Bruné 2 jaar geleden geplaatst
Ik zou mezelf graag willen voorstellen, maar er wordt aangegeven dat ik geen toegang heb? Ik heb na aanschaf van een online fotocursus een mail gekregen met: "Je bent aangemeld bij de Photo Inspiration Club en kunt inloggen om toegang te krijgen tot alle activiteiten van de fotoclub". En vervolgens daarna een mail met het verzoek mij voor te stellen, maar dit gaat helaas dus niet... 
reactie op @pixelsbyroos:
Mark de Rooij (docent) Je ontvangt hier vanavond een e-mail over ;-) 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Rosina Bruné Dank je wel!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Tanya Biezeno 2 jaar geleden geplaatst
Hallo, als ik voorheen het platform opende kreeg ik  boven aam altijd de recent geplaatste foto's te zien,  dat is nu niet meer zo. Bij het openen zie ik alleen de boards en geen foto's.  Is dit veranderd of ligt dat aan mijn instellingen?
Groetjes van Tanya Biezeno 
reactie op @tanyabiezeno:
Mark de Rooij (docent) We hebben dat inderdaad aangepast. Naast een community zit er ook een eLearning module in de software. Vanaf het begin was het plan om alle online cursussen daarin onder te brengen. Als test hebben we dit nu gedaan met de online basiscursus waarbij cursisten ook direct foto's kunnen uploaden voor de opdrachten. Alles wordt dan nog laagdrempeliger en online cursisten kunnen elkaars foto's ook zien. De foto's die bovenin getoond werden zijn dan een mix van PIC leden en online cursisten en daar is (nog) geen aanpassing in te maken. Idealiter worden  daar alleen foto's getoond van de onderdelen waar je toegang tot hebt. We hebben dit ingediend als een optie die we graag zien, dus hopelijk gaat dat er komen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tanya Biezeno Hallo Mark, dank voor je reactie. Ik hoop dat het weer terugkomt. Ik vond het altijd heel leuk en inspirerend om regelmatig even te kijken naar de geuploade foto's. Dat mis ik nu, omdat je nu moet gaan doorklikken. Hopelijk biedt de techniek binnenkort deze mogelijkheid. Succes met alles, ik ben verder dik tevreden met de community ??
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Ik snap je punt, gelukkig staan de meest actuele foto's binnen de moodboards (waar alle foto's in een overzicht gepresteerd worden) wel nog op volgorde.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Christien Woldringh 2 jaar geleden geplaatst
Dit is mij ook opgevallen. Ik zie de recent geplaatste foto's ook niet meer. Groet, Christien
reactie op @christienwoldringh:
Marjon van den Broek Ik mis die foto's ook wel. Het is toch makkelijker om daar naar de meeste recente foto's te kijken dan in de boards te gaan spitten. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Monique Vos 1 jaar geleden geplaatst
Hallo ik heb mezelf voorgesteld maar kan dat niet terugvinden. Iets mis gedaan misschien?
reactie op @monique1953:
Mark de Rooij (docent) Ik kan het ook niet terugvinden. Misschien dat er iets fout gegaan is bij het plaatsen. Je kan hier in ieder geval een nieuw topic aanmaken en je voorstellen. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Monique Vos 1 jaar geleden geplaatst
Ik meen begrepen te hebben dat je commentaar kreeg van docenten op de geplaatst e foto's?
Is dat alleen als je meedoet met de wedstrijd of maandelijkse uitdaging?. Maar ook daar zie ik niks. Ik krijg welcommentaar van andere leden. Is dit normaal?
reactie op @monique1953:
Mark de Rooij (docent) Een docent van ons geeft een beoordeling op de foto's die ingestuurd worden voor de maandelijkse FotoUitdaging. Daarnaast kun je extra foto's uploaden bij "Je mooiste foto's". In dat onderdeel krijg je met name reacties van andere clubleden, maar onze docenten reageren ook daar regelmatig op foto's. Niet op alle foto's, want dat zijn er inmiddels teveel per maand ;-)

Tenslotte kun je deelnemen aan onze Fotowedstrijd. Nadat de inzendperiode gesloten is worden de winnaars bekend gemaakt. We plaatsen bewust geen beoordeling bij deze foto's vooraf, omdat het enigszins kan verklappen of je foto meedoet in de top voor de prijzen of niet. 

1 jaar geleden

Beantwoorden

Michiel Kamp 1 jaar geleden geplaatst
Ik begrijp dat het nog niet standaard mogelijk is om een overzicht te krijgen van alle foto's die ik (of een andere gebruiker) heb geüpload.

Ik bergijp ook dat een truuk om in ieder geval je eigen foto's snel terug te vinden is om ze aan te merken als favoriet. Maar hoe doe ik dat dan? Ik kan de mogelijkheid om een foto als favoriet aan te merken niet vinden.
reactie op @michielkamp:
Mark de Rooij (docent) Hi Michiel,

Het klopt dat er geen overzicht is, wel kun je binnen je eigen profiel een overzicht zien van alle topics waarin je actief bent. Dat zijn dan ook de topics die jij gestart bent (met een foto). 

De optie 'favoriet' zie ik inderdaad niet (meer) terug. Ik zie in het gebruikersprofiel wel nog een tabje 'Favorieten'. Ik ga even navraag doen hoe dat zit. Hoe je een topic als favoriet kan markeren of dat het tabje daar ten onrechte staat omdat die functionaliteit er nu niet is. 

1 jaar geleden

Beantwoorden

🔥 Adri Rovers 1 jaar geleden geplaatst
@michielkamp​ en @markderooij​. Ga naar mijn topics en daar kun je een topic aanmerken als Favoriet.
reactie op @adrirovers:
Mark de Rooij (docent) Geweldig Adri. Zo leer ik ook weer iets ? 
Had inmiddels wel begrepen dat Xanne deze optie ook al gevonden had.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Michiel Kamp Dank je wel!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Frans van den Ende 1 jaar geleden geplaatst
Kan je ingezonden foto's verwijderen achteraf en hoe?
reactie op @fransvandenende:
Mark de Rooij (docent) Dat is zeker mogelijk. Naast de titel van de foto vind je 3 puntjes (zie bijlage). Als je daarop klikt opent zich een klein menu. Eén van de opties is het verwijderen van het topic (de foto). 


1 jaar geleden

Beantwoorden

Adri Rovers @fransvandenende
Let op: Hiermee haal je wel het hele topic weg. Mocht er al feedback op gegeven zijn verdwijnt die dus ook, wat in sommige gevallen niet leuk is voor de leden die al reageerde.

Tip: Zet een bewerking van een eerder geplaatste foto in het zelfde topic.
Ga naar eventueel eerst naar Mijn topics en plaats een nieuwe reactie (niet via icoon "reageren op comment" en upload de nieuwe foto en klik op de groene balk. Zo kun je de verschillende foto's bekijken.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Rooij (docent) Dat is inderdaad een goede toevoeging. Mocht je een foto willen verwijderen, omdat je inmiddels een betere versie hebt dan is het denk ik juist leuk om de oude foto te laten staan en het verschil te kunnen zien. Ook erg leerzaam voor anderen.

Daarnaast is het inderdaad zonde als reacties van andere Photo Inspirators verloren gaan. Die hebben daar tijd, moeite en liefde in gestopt, dus probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen. 

1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Monique Vos 1 jaar geleden geplaatst
Dag Marc,

Ik weet niet hoe het komt maar ik geraak niet meer in de app, of topics of ik kan geen foto's toevoegen.
Nochtans heb ik een jaarabonnement genomen dat recent betaald werd.
Kan je dit misschien even nakijken aub?
Alvast bedankt
reactie op @monique1953:
Mark de Rooij (docent) Als het goed is kun je nu overal weer in ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Tim Bazuijnen 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Mark,

Ik stel de vraag maar even hier (leek me de beste plek).

Ik ben al een tijd bezig met de online fotografie cursus en had veel cursussen al afgesloten. Sinds de overgang naar het nieuwe platform ben ik echter al mijn voortgang kwijt. Alle cursussen worden dus weer getoond met 0% voortgang.

Nu kan ik alle cursussen - die ik reeds had afgerond - weer helemaal doorklikken en voltooien, maar dat is best tijdrovend. Daarnaast vraag ik me af of er inhoudelijk (ten opzichte van het oude platform voor cursussen) nog iets is veranderd aan de cursussen zelf.

Alvast bedankt voor je reactie.

Groet,
Tim
reactie op @timbazuijnen:
Mark de Rooij (docent) Hi Tim,

Helaas konden we de voortgang niet overnemen vanuit het oude platform (de rest gelukkig wel). 
Dus de enige manier is alles afvinken, aan de andere kant levert dat afvinken je niet iets op. Het is best handig voor tijdens het volgen van een cursus, om bij te houden welke lessen je afgerond hebt, maar als je eenmaal alles gevolgd hebt dan weet je dat je niets gemist hebt.

Ik heb even gekeken welke cursussen jij allemaal hebt. Hieronder de wijzingen.

Online basiscursus:
Deze is helemaal vernieuwd met nieuwe video's en een vernieuwde presentatie. De inhoud is wel vergelijkbaar.

Online cursus Lightroom:
Die is ook helemaal nieuw sinds oktober. Alles is opgenomen in Lightroom Classic en er zijn ook video's te vinden over verbeteringen van het afgelopen jaar. Denk aan de schuifbalk 'textuur' en de vernieuwde layout van het onderdeel dat eerst gesplitste tinten werd genoemd.

Online curuss Photoshop CS/CC:
Vorige maand is Camera RAW opnieuw opgenomen vanwege de sterk vernieuwde layout die sinds juli van toepassing is.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Tim Bazuijnen Bedankt voor je snelle reactie Mark! Ach.. het kan nooit kwaad om de stof nog een keer helemaal door te nemen. ;) Ik ga eerst maar verder met de cursussen die ik nog helemaal niet had gedaan en daarna 'refresh' ik mijn kennis nog eens met de al eerder gevolgde cursussen.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Carla Verhaaf 1 jaar geleden geplaatst
Hallo
Vol enthousiasme ben ik begonnen met de fotochallenge, maar ik kan de foto niet uploaden via PIC. Ondanks mijn account zie ik niet waar /hoe. Als ik een poging doe via de button in de mail, zie ik de prachtige foto's van anderen voorbij komen, maar zie ik nergens een mogelijkheid om mijn eigen foto toe te voegen? Wel krijg ik een soort van melding dat ik geen lid ben? 
Help, dus... Please... ?
reactie op @carlaverhaaf:
Mark de Rooij (docent) Hi Carla,

Volgens mij is het inmiddels gelukt, want in het onderdeel Foto Challenge (daarvoor moet je wel ingelogd zijn) zie ik een foto van je staan (zie bijlage). 

1 jaar geleden

Beantwoorden

Carla Verhaaf 1 jaar geleden geplaatst
Jaaaa.... Gelukt!! Thanks voor alsnog je reactie. Op naar een volgende opdracht. Leuk hoor in deze tijd vol uitdagende challenges is deze wel ergggg leuk, helend en creëerdend ??
Joke Bloksma 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben nog een beetje zoekend hier. Heb het onderdeel scherpstellen afgerond en ik begrijp dat er dan een opdracht volgt, maar waar vind ik die? Of moet ik eerst de hele module inclusief belichting afmaken en kom ik hem dan tegen?
Voor mij zijn de opdrachten wel nodig om het allemaal te laten 'beklijven' dus ik kijk er naar uit!
reactie op @jokebloksma:
Mark de Rooij (docent) Bij de online cursussen kom je de opdrachten vanzelf tegen onder de video. In de cursus die jij volgt is de eerste opdracht in de module over belichting te vinden waarin we ook direct de scherpstelopties combineren. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Rudolf Bruins Slot 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Mark, kan het kloppen dat er iets mis gaat met het platform? Als ik nu in de basiscursus in de topic Opdracht 2 naar de foto's kijk dan zie ik in eerste instantie allemaal foto's van opdracht twee, echter als ik door scrol komen er foto's van opdracht drie, vier enz. Lijkt dat er iets in de indexering mis gaat.
reactie op @rudolfbruinsslot:
Mark de Rooij (docent) Scherp opgemerkt Rudolf, dankjewel.
Ik ga dit doorgeven aan de techneuten en dan is het hopelijk snel opgelost.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Yara Kerens 1 jaar geleden geplaatst
Heb een vraag.

Krijgen we elke week een gratis foto challange? en Hoe weet je nou welk thema het moet zijn?

reactie op @yarakerens:
Mark de Rooij (docent) Er is een maandelijkse FotoUitdaging voor de leden van de Photo Inspiration Club. We geven daar bewust wat langer de tijd voor, omdat het leerzamer is meerdere keren per maand op pad te gaan om je te richten op een specifiek onderwerp dan wanneer je 1x per week even snel een foto maakt die aan de opdracht voldoet. 

De gratis foto challenge is eenmalig (4 opdrachten) om kennis te maken met ons en ons online platform. 

1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 July 2019 om 12:26
Aantal lezers 394
Aantal reacties 53